Спецпроєкти

Розслідування: Єлизавета ІІ блокувала закон, який міг розкрити її багатство


Журналісти видання The Guardian провели розслідування, у якому заявили, що королева Великої Британії втрутилась у процес ухвалення закону, щоби приховати свої статки.

Про це повідомляє The Guardian.

Що відбувається?

Журналісти проаналізували документи з Національного архіву Великої Британії. У 1973 році королева Єлизавета ІІ через своїх юристів змінила законопроєкт про заборону інвесторам таємно купувати акції компаній.

Тому згодом у законі з’явилася поправка, яка дозволяє робити для певних інвесторів винятки, не розголошуючи інформації про їхні інвестиції. Офіційна причина цієї поправки – захист приватности багатих інвесторів.

Коли цей законопроєкт ухвалили, уряд створив компанію Bank of England Nominees Limited, через яку, ймовірно, Єлизавета ІІ керувала своїми активами. У 2017 році компанію закрили, звітности не подали, адже фактично компанія не мала заробітку.

І що далі?

У Tatler зазначили, що монархи не мають влади, щоби блокувати будь-який закон. Є така практика, коли Єлизаветі ІІ надсилають законопроєкти, які підтримали в парламенті, а вона надає «згоду королеви». Проте, чи потрібна згода королеви, також вирішує парламент. Найчастіше на схвалення надсилають ті законопроєкти, які стосуються корони. 

У Букінгемському палаці висновки дослідження заперечують. 

Раніше ми розповідали про найкрасивіших жінок із королівських сімей за версією пластичних хірургів. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь