Спецпроєкти

Зупинити пандемію легше: Білл Ґейтс інвестує 2 млрд доларів для захисту клімату


Мільярдер Білл Ґейтс планує протягом п’яти років інвестувати два мільярди доларів у стартапи, що боротимуться з глобальними змінами клімату.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt. 

Що це означає?

В інтерв’ю виданню Білл Ґейтс повідомив, що запобігти кліматичній катастрофі можна за допомогою інновацій. Тому він планує інвестувати в екологічні стартапи за п’ять років 2 мільярди доларів. Бізнесмен уважає, що до 2050 року потрібно зменшити викиди вуглекислого газу до нуля, щоб уникнути екологічних та економічних збитків. Альтернативних джерел енергії не досить, щоб покрити потреби людства, тому відмовлятися від атомної енергії не варто. 

Мільярдер закликав держави світу збільшити витрати на дослідження кліматичних змін хоча б до 110 мільярдів доларів на рік. 

В інтерв’ю для ВВС Білл Ґейтс презентував свою книгу «Як уникнути кліматичної катастрофи», додавши, що пандемію можна подолати, а побороти зміни клімату не так легко. 

За підрахунками Ґейтса, світ виділяє в атмосферу 51 мільярд тонн парникових газів щороку. Відновлювальна енергія зменшує ці викиди приблизно на 30%. Поки що немає інструментів, які зробили б виробництво цементу, добрив, роботи транспорту тощо більш екологічним. 

Раніше ми розповідали, що перуанський суд звинуватив Ґейтса та Сороса у створенні COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь