Спецпроєкти

Facebook обмежуватиме групи, які порушують правила спільноти, поширюють дезінформацію і закликають до екстремізму


Facebook заявив, що змінює спосіб, яким рекомендує групи, й обмежить охоплення тих, хто порушує її правила.

Про це пише NBC News.

Як обмежуватимуть ці групи?

Рішення в компанії ухвалили на тлі уваги до схильности платформи дотискати деяких своїх користувачів до екстремізму. Ці заходи є частиною нової політики щодо очищення дезінформації та шкідливого вмісту.

Згідно з новими вимогами, які застосовуватимуться до десятків мільйонів активних груп, Facebook показуватиме групи, що порушують правила, нижче на панелі рекомендацій. Чим більше правил порушується, тим далі вона розміщуватиметься на панелі, поки не буде повністю видалена. Цей метод має зробити небажані групи менш доступними для інших користувачів.

Водночас Facebook планує повідомляти потенційних підписників групи за допомогою вікна, що спливає, що публікації в цій групі порушують правила спільноти Facebook. І пропонуватиме користувачам попередньо переглянути контент групи, перш ніж долучитися.

Така політика зменшить охоплення груп. Зрештою, адміністратори й модератори груп, що порушують правила, змушені будуть фільтрувати публікації. Якщо адміністратор або модератор не раз схвалить вміст, що порушуватиме правила, групу видалять.

А учасникам, які не раз поширять недозволений вміст, заборонять публікувати дописи й коментувати в будь-якій групі або створювати нові групи.

Раніше ми розповідали, що помічниця голови ЦВК Анжела Єременко оприлюднила пост у своєму особистому блозі про вібратор, за це в соцмережі її розкритикували й зацькували.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь