Спецпроєкти

Засновник SpaceX Ілон Маск побудує нове місто в Техасі


Засновник SpaceX Ілон Маск поділився планами про будівництво нового міста в штаті Техас із назвою «Зоряна база» (Starbase). 

Про це написав Ілон Маск у своєму Twitter.

Детальніше

У штаті Техас у компанії SpaceX є майданчик для виробництва й запуску ракет у космос. Нещодавно Ілон Маск написав у своєму Twitter, що планує побудувати в Техасі нове місто. Також він додав, що місто буде «dog friendly», а керувати ним буде «The Doge».

На думку журналістів Forbes, так Ілон Маск натякає на криптовалюту Dogecoin. 

У виданні Bloomberg зазначають, що йдеться про місто Бока-Чика – саме там є випробувальний полігон SpaceX. 

Водночас, як пише Forbes, суддя округу Камерон Едді Тревіньо заявив, що у вівторок приватна компанія Ілона Маска SpaceX повідомила про зацікавленість засновника містом Бока-Чика (Домініканська Республіка), де SpaceX будує свою ракету Starship.

Тревіньо зазначив, що вони відкриті для реєстрації нового населеного пункту, але цей процес повинен дотримуватися всіх статутів штату, і повідомив, що оброблятимуть будь-які клопотання відповідно до закону.

Проте Ілон Маск заявив, що сподівається залучити «територію набагато більшу, ніж Бока-Чика».

Раніше ми розповідали, що Ілон Маск уже не є найбагатшою людиною у світі. Статки Ілона Маска скоротилися через падіння акцій Tesla на 8,6 %. Нині одна акція компанії коштує приблизно 710 доларів. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь