Спецпроєкти

Компанія MSCHF перетворила Air Max на «сатанинські» кросівки з кров’ю. Nike подали на них до суду


Компанія Nike подала до суду проти компанії MSCHF, що разом із репером Lil Nas X переробила кросівки Air Max на «сатанинські» кросівки з кров’ю і виставила їх на продаж.

Про це пише NBC News.

Про що йдеться в позові?

Компанія Nike стверджує, що вони не мають стосунку до створення кросівок із кров’ю. Вони звинувачують MSCHF у використанні та порушенні прав на товарний знак. Кросівки Satan Shoes є модифікованою версією Nike Air Max 97.

У співпраці з репером до кросівок додали підвіску у вигляді пентаграми та бульбашку повітря в підошві, стверджуючи, що вона містить каплю крови співробітників компанії. На кросівках ще є напис Luke 10:18, що посилається на історію про падіння Сатани з неба, тобто на главу X, вірш 18 Євангелія від Луки.

Таких кросівок створили 666 пар, які продали майже відразу після старту продажів. Одна пара коштувала 1018 доларів.

Відповідачем у позові Nike є сам репер Lil Nas X. Він відреагував на цю ситуацію кадром із мультфільму «Губка Боб Квадратні Штани», у якому персонаж каже: «Я просто жартував… Ви, хлопці, знаєте, я просто жартував, так?».

«Насправді вже є дані про значну плутанину, що відбувається на ринку, зокрема й заклики бойкотувати Nike у відповідь на запуск Satan Shoes від MSCHF через помилкову думку, що Nike дозволила цей продукт», — зазначається в позові Nike.

Раніше ми розповідали, що Adidas у колаборації з Cyberpunk 2077 випустить стилізовану варіацію легендарної моделі кросівок.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь