Спецпроєкти

Цифра дня: скільки українців записалося в лист очікування вакцинації в застосунку Дія


З 1 березня українці можуть записатися в лист очікування вакцинації проти COVID-19 у застосунку та на платформі Дія, а також через національний контакт-центр МОЗ. 

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Скільки українців уже записалися?

Станом на сьогодні понад 45 тисяч українців записалися в лист очікування. У застосунку Дія — 39 153, а на порталі Дія — 5 344 людей. 

«Мінцифри створює зручні онлайн-сервіси, які спрощують життя українців. Дуже багато позитивного фідбеку в соцмережах. Усього за кілька кліків можна зручно записатися в лист очікування вакцинації, не стоячи в чергах і не збираючи документи», ㅡ додає Михайло Федоров.

Вікова статистика охочих вакцинуватися, що записалися в застосунку: 

  • від 21 до 39 років — 63%
  • від 40 до 49 років — 17,5%
  • від 50 до 59 років — 9,2%  
  • від 60 до 69 років — 4,2%

«Ці цифри красномовно підтверджують готовність українців до вакцинації, довіру до системи охорони здоров’я і планів МОЗ щодо подолання COVID-19. Ми намагалися зробити запис на вакцинацію абсолютно зручним для всіх», ㅡ зазначає міністр охорони здоров’я Максим Степанов. 

Мінцифри також опублікувало інструкції, як записатися в лист очікування на порталі й у застосунку Дія.

Раніше ми розповідали, що в МОЗ дозволили вакцинувати громадських діячів позачергово, використовуючи можливі залишки вакцин для щеплення, з метою популяризації вакцин від COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь