Спецпроєкти

Мінцифри впровадить безконтактну технологію NFC для авторизації в Дії


Зареєструватися в застосунку Дія тепер зможуть українці, у яких є ID-паспорт, але їхній банк не є в системі BankID Національного банку.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Що зміниться з технологією NFC?

Технологія NFC дає можливість оплачувати покупки, піднісши телефон до термінала. Скоро вона буде доступна і в Дії.

Завдяки NFC з’явиться додатковий спосіб авторизації. Михайло Федоров зазначив, що скоро стартує бета-тест NFC-авторизації й технології PhotoID в додатку. Додавши свій паспорт у Дія, можна авторизуватися кількома кліками, поки додаток зчитує номер документа.

«Круте рішення для тих, кому 14 років, хто не є клієнтом банку, під’єднаного до системи BankID НБУ, або взагалі немає рахунку в банку. Кожен зможе авторизуватися за допомогою NFC-чипа, якщо в нього є ID-паспорт. Обов’язково перевірте, чи є на вашому смартфоні NFC-модуль», ─ додав міністр цифрової трансформації.

Ще одна технологія ─ PhotoID. Завдяки їй можна буде підтвердити особу без переавторизації. Застосунком Дія можна продовжити користуватися й не потрібно знову додавати цифрові документи, наприклад свідоцтво про народження дитини.

Спершу ці технології будуть доступними для бета-тестувальників, яким прийде лист із детальною інформацією на пошту. Згодом ці функції стануть доступними для всіх.

Раніше ми розповідали, що киянину нарахували борг у розмірі 764 347 гривень через невиплату штрафу, про який він не знав. Про борг чоловік дізнався завдяки Дії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь