Спецпроєкти

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі засудили за корупцію


У понеділок, першого березня, оголосили вирок колишньому президенту Франції Ніколя Саркозі, якого звинувачують у корупції та зловживанні владою.

Про це повідомляє DPA.

Деталі справи

Ніколя Саркозі був президентом з 2007 до 2012 року. 

У справі проходить його адвокат Тьєррі Герцог та колишній суддя Жільбер Азібер. Разом вони уклали «корупційний пакт». За даними слідства, експрезидент разом з адвокатом Герцогом намагалися підкупити суддю пропозицією роботи в Монако в обмін на деталі розслідування.

Про це стало відомо із записів телефонних розмов Саркозі й Герцога у 2013-2014 роках. В розмовах колишній президент казав своєму адвокатові: «Я підвищу його на посаді, я йому допоможу».

Це четверта справа, яку порушують проти екс-президента. Прокурори вимагали для нього 4 роки ув’язнення.

Першого березня суд визнав винним Ніколя Саркозі в корупції і торгівлі владою і присудив три роки ув’язнення. У в’язниці екс-президент проведе рік, два — умовно. Доки розглядатимуть апеляцію, Саркозі залишиться на волі. 

Це перший подібний випадок в історії новітньої Франції, коли за корупцію засудили екс-голову держави.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді з’являться сенсорні кнопки для голосування. Сенсорна кнопка має замінити стару систему для голосування депутатів у Верховній Раді. За словами Разумкова, сенсорна кнопка «пройшла перевірку відповідною організацією» і з другого березня депутати можуть користуватися нею.

Сенсорна кнопка унеможливлює неперсональне голосування, інакше кажучи – кнопкодавство.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь