Спецпроєкти

У Верховній Раді з’являться сенсорні кнопки для голосування: як це вплине на кнопкодавство?


Голова парламенту Дмитро Разумков зазначив, що минулого тижня закінчили тестування сенсорної кнопки для голосування у Верховній Раді.

Про це Разумков повідомив під час засідання погоджувальної ради.

Як це змінить систему голосування?

Сенсорна кнопка має замінити стару систему для голосування депутатів у Верховній Раді. За словами Разумкова, сенсорна кнопка «пройшла перевірку відповідною організацією» і з другого березня депутати можуть користуватися нею.

Сенсорна кнопка унеможливлює неперсональне голосування, інакше кажучи – кнопкодавство. Бо одночасне натискання ніяк не спрацює більше ніж з одного робочого місця. І ця система не потребує підв’язки персональних карток депутатів до їхніх робочих місць. 

Також Дмитро Разумков додав, що у Верховній Раді з’явиться більше камер спостереження. Він попросив колег зібратися 2 березня о 9:45 у сесійній залі, щоби протестувати нову систему голосування й о 10:00 розпочати засідання. 

Раніше ми розповідали, що в Україні депутата притягнуть до кримінальної відповідальности за кнопкодавство. Це перше в історії держави притягнення до кримінальної відповідальности за статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Проте 11 лютого, коли депутата викликали для вручення повідомлення про підозру, він не з’явився й не повідомив причини своєї відсутности. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь