Спецпроєкти

Що українці вказують в резюме: дослідження Мінцифри


Мінцифра проаналізувала резюме на сайті work.ua і визначила, що вказують при пошуку роботи українці.

Дослідження опубліковане на сайті Мінцифри.

Що показало дослідження?

У резюме на сайті work.ua 4000 українців вказують, що проходили освітні курси з цифрової грамотності на порталі Дія.Цифрова освіта.

Також, часто до резюме додають сертифікат національного тесту на цифрову грамотність «Цифрограм».

Як зазначила заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан, що в умовах пандемії працедавці зацікавлені у співробітниках, які володіють високим рівнем цифрової грамотності.

Близько 70% тих, хто вказав у своїх резюме про наявність сертифікату від Дія.Цифрова освіта, додали, що знають англійську мову.

А 63% ─ планують працювати у віддаленому форматі.

«Підвищення кваліфікації, додаткова освіта завжди цінуються роботодавцями, а Дія.Цифрова освіта надає таку можливість безкоштовно і в цікавому форматі. Шукачі вже досить активно додають Сертифікат у свої резюме, щоб показати роботодавцям свою обізнаність з цифрової грамотності», ─ зазначила PR-менеджерка Work.ua Каріне Макіян.

Раніше ми розповідали, що Alyona Alyona презентувала хіп-хоп трек про національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм», який запустила Мінцифра.

«Alyona Alyona часто бере участь у соціальних проєктах, які вирішують важливі проблеми в суспільстві. Тому ми були раді долучитись до національного проєкту з розвитку цифрової грамотності, мета якого — навчити 6 млн українців цифрової грамотності за 3 роки», — прокоментувала команда співачки.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь