Спецпроєкти

Сильні історії та неймовірні долі: книжки про жінок, які перемагають увесь світ


Фемінізм — це також про силу та міць, яка, безумовно, є в кожній жінці. Напередодні свята рівних прав разом із видавництвом «Віват» публікуємо добірку книжок про сильних жінок із цікавими та непростими долями.

Читаймо разом, надихаймося та пам’ятаймо про Girls Power ;)

Жінка, яка має план

Мей Маск

Мей Маск, вишуканій, чарівній і непосидючій супермоделі, уже за сімдесят. Її життя не завжди було таким простим і гламурним, як тепер. У тридцять один вона стала матір’ю-одиначкою, відтак тяжко працювала, щоб поставити на ноги дітей — Ілона, Кімбала й Тоску. А ще боролася із зайвою вагою, стала моделлю плюссайз і навіть подолала ейджизм у модельному бізнесі. Дієтологнутриціолог за фахом, Мей понад сорок п’ять років пропрацювала в цій галузі, розпочинаючи практику з нуля у восьми містах, трьох країнах і на двох материках. Нині вона на піку популярності як лекторкадієтологиня і як модель. І все це завдяки бунтарському духу та заповзятості — саме вони принесли їй світову славу у віці, який сама Мей називає «розквітом свого життя».

Усі, хто стежить за Мей Маск у соцмережах, знають, що вона ділиться щирими та практичними порадами щодо ухвалення в певному віці рішень, котрі можуть згодом окупитися в дивний і непередбачуваний спосіб. У цьому виданні авторка ділиться досвідом і мудрістю, набутими протягом нелегкого, сповненого пригод і випробувань життя. Це поради щодо здоров’я, краси, родини та кар’єри. Ви не можете контролювати все, що відбувається навколо, але в будьякому віці можете жити так, як забажаєте. Для цього потрібен лише план. Тож почніть обмірковувати його просто зараз.

Ґолда

Еліонор Бракетт

Ґолда Меїр була першою жінкою-прем’єр-міністеркою Ізраїлю, успішною політикинею, справжньою «залізною леді». Її відданість створенню й захисту єврейської батьківщини від лютих ворогів та підступних союзників сформувала політику Близького Сходу наступних десятиліть. Вона стала «аномальним явищем» для тодішньої патріархальної влади, зокрема через свою залізну рішучість у поєднанні з шармом, доброзичливістю, безкомпромісністю та цілковитою відданістю своїй країні.

У біографії авторка знайомить читача з маловідомими фактами життя Ґолди Меїр, пояснюючи її складну мотивацію та ідеали, розповідаючи про особисті перемоги та розчарування цієї легендарної персони. Ґолда була справжньою супержінкою: дещиця від Емми Ґолдман, щось від Нельсона Мандели. Її неймовірна впевненість та сила волі змотивує вас на нові звершення.

Просто діти

Патті Сміт

Середовище Нью-Йорку 1960-х років у мемуарах Патті Сміт постає як галактика зірок різних барв і яскравості, об’єднаних прагненням нести у світ потужну енергію мистецтва. У центрі цієї галактики — авторка з її творчими пошуками, епатажний фотограф та її друг Роберт Мепплторп і ті люди, з ким вона перетиналась на творчих дорогах між хмарочосів. Сторінки цієї книжки — наче фойє легендарного готелю «Челсі», якому присвячено чимало ліричних епізодів. І там прогулюються яскраві й харизматичні, а водночас близькі авторці Джимі Гендрікс, Дженіс Джоплін, Боб Ділан тощо.

Жінки з міфів та легенд

Енн Шен

Перед вами п’ятдесят розповідей про сміливих, мудрих, наполегливих, ніжних і творчих богинь із найбільших і найвідоміших пантеонів. Це чарівна мандрівка світом легенд і міфів античних Греції й Риму, Єгипту, Китаю та Японії, Скандинавії, Полінезії, народів Америки, Африки.

Ви зможете дізнатися більше та обрати собі за взірець одну з легендарних жінок, яка допоможе в пошуках кохання, натхнення, сили й захисту, а також у прагненні оновлення й розуміння буття.

Мистецтво жити під час хіміотерапії

Альона Воробйова

Це історія боротьби з хворобою й водночас історія пошуку нової радості й глибоких сенсів, що охопила понад піврічний період життя культурної діячки, арт-директора культурного центру «ART AREA ДК» Альони Воробйової. У артбуку зафіксовані її роздуми, щоденникові записи, нотатки й щемкі й відверті розмови з друзями з артсередовища, а також коментарі психотерапевта. Візуальну частину артбуку становлять фотографії, які розповідають про внутрішні й зовнішні зміни, які сталися з авторкою.

Книжка охоплює 7 місяців лікування авторки та її переживання впродовж цього періоду. Артбук посів перше місце в номінації «Експеримент у папері» конкурсу «Книжка майбутнього — 2020» від книжкового фестивалю Book Space.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь