Спецпроєкти

«Театр 360 градусів» безплатно покаже онлайн-відеовиставу «Шинель» за Миколою Гоголем у день народження письменника


Культурний проєкт «Театр 360 градусів» готує онлайн-прем’єру відеовистави з використанням саунд-технологій «Шинель» на день народження Миколи Гоголя, що відзначається першого квітня

Про це для bit.ua повідомили в «Театрі 360 градусів».

Про що відеовистава?

«Шинель» ─ це сімейна вистава Театру на Подолі українською мовою за мотивами історії про Акакія Акакійовича. Головний герой зіткнувся з неприйняттям суспільства, глузуванням і булінгом.

Режисеркою театральної постановки виступила Валерія Федотова, а відеоверсію зрежисирував Валентин Кондратюк. У новому проєкті автори об’єднають сценічне мистецтво і саунд-спецефекти, щоб максимально перенести глядача в театральну залу під час перегляду онлайн.

«Даша Малахова та Наталія Чижова, продюсери «Театру 360 градусів», переконані: спектакль «Шинель» покликаний достукатися до сердець українців. Просте спілкування замість відводу очей, допомога замість глузування, добро замість агресії — такий рецепт взаємин у здоровому суспільстві. Донести ці думки допоможуть друзі проєкту — громадська організація «Бачити серцем» і її засновниця Олеся Яскевич, яка займається просвітницькою діяльністю й розповідає, що потрібно робити, щоб люди з інвалідністю та різного роду порушеннями не залишалися в тіні соціуму», ─ додають у повідомленні.

Унікальність вистави також у тому, що саундтрек і музичний бекґраунд для відеоверсії записали на сцені театру у виконанні симфонічного оркестру «Віртуози Києва». Авторами композиції є саундпродюсери Олександр Філоненко і Дмитро Авксентьєв.

«У Театрі на Подолі унікальне сучасне обладнання, яке дає змогу заводити звук у студію прямо зі сцени. Тут навіть є звуковий пульт, який возить у тури Том Йорк. У цьому випадку сама будівля театру виступила як форма акустичного вираження. Упевнені, це допоможе глядачеві відчути себе в театрі під час перегляду вистави вдома», — розповідають композитори проєкту.

Проєкт підтримала компанія Visa в межах ініціативи #ПідтримайСвоїх. Кампанія передбачає підтримку малому та середньому бізнесу, який найбільше постраждав через вплив пандемії.

Безплатна онлайн-прем’єра відеоспектаклю «Шинель» відбудеться 1 квітня — у день народження Миколи Гоголя. Наступні 10 днів вона буде доступна для перегляду на сайті «Театр 360 градусів». Щоб переглянути виставу безплатно, досить зареєструватися за посиланням.

«Театр 360 градусів» — це проєкт, який уперше в Україні знімає та показує відеоверсії театральних постановок із використанням різних технологій і спецефектів, що доповнюють сюжет вистави.

Раніше ми розповідали, як знімали першу в Україні відеовиставу з 3D-технологіями.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь