Спецпроєкти

Театр у Кам’янську придбав через тендер на Prozorro пиріжок за вісім гривень


Академічний музично-драматичний театр імені Лесі Українки з міста Кам’янське в Дніпропетровській області опублікував тендер на купівлю одного пиріжка в супермаркеті «АТБ».

Звіт про закупівлю опублікували на платформі Prozorro.

З якою начинкою був пиріжок?

Prozorro ─ це державна електронна система публічних закупівель. На платформі державне або комунальне підприємство оголошує тендер на закупівлю певних товарів чи послуг; бізнеси, які можуть надати ці послуги, змагаються між собою за виконання цього замовлення.

Звіт про закупівлю пиріжка театр із міста Кам’янське опублікував на Prozorro 5 лютого 2021 року. За даними звіту, пиріжок вагою 80 грамів придбали в мережі супермаркетів «АТБ» за вісім гривень. З якою начинкою був пиріжок ─ невідомо.

Окрім цієї закупівлі, у театрі є інші, наприклад англійські шпильки за 40 гривень, застібка-блискавка за 19 гривень, гелева кулька за 40 гривень і харчова сода та лимонна кислота за 36 гривень.

У театрі цю ситуацію пояснили так, що за законом вони повинні публікувати звіти про всі закупівлі, зокрема ті, вартість яких стартує від однієї копійки, але не перевищує поріг у 50 тисяч гривень.

Водночас інші театри також публікують на платформі свої цікаві звіти. Наприклад, Одеський національний академічний театр опери та балету придбав дюбель за 36 гривень і бюстгальтер за 315 гривень.

Раніше ми розповідали, що «Театр 360 градусів» безплатно покаже онлайн-відеовиставу «Шинель» за Миколою Гоголем у день народження письменника.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь