Спецпроєкти

В Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу: офіційна заява уряду


Премʼєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що в Україні розпочалася третя хвиля коронавірусу.

Про це він заявив пресконференції, присвяченій річниці роботи уряду.

Що відомо?

За останню добу в Україні зафіксували 10 057 нових випадків захворювання COVID-19. Зокрема захворіли 611 дітей та 388 медпрацівників.

На пресконференції, присвяченій річниці роботи уряду, Денис Шмигаль заявив: якщо значна кількість областей перейде в «червону» зону епідеміологічної небезпеки, доведеться знову впроваджувати жорсткий локдаун. Прем’єр додав, що при цьому локдаун не є бажаним.

Водночас декілька областей вже перебувають у «червоній» зоні і ще деякі регіони «на підході».

Також Шмигаль пояснив, для що масштабної вакцинації населення світу знадобиться не менше двох років, протягом яких масочний режим зберігатиметься. І наголосив, що вакцинація в Україні є і буде залишатися добровільною для всіх груп населення. 

«Наразі згідно із соціологічними опитуваннями готові вакцинуватися приблизно 43% українців. Наша мета — це вакцинація до 70% населення, аби в країні був колективний імунітет. Для цього у нас є чітка дорожня карта, де передбачено всі етапи та процеси реалізації кампанії з вакцинації. Ми очікуємо, що в цьому та наступному році вакцинуються близько 22 млн українців»,відзначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що дорожня карта процесу вакцинації в Україні абсолютно відповідає європейським моделям. Окрім цього, громадян, які вакцинувалися, зареєструють в закритому державному реєстрі, завдяки якому у майбутньому вони отримають підтвердження про щеплення.

Раніше ми розповідали, що МОЗ дозволило вакцинувати громадських діячів поза чергою, щоб популяризувати вакцинацію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь