Спецпроєкти

Туреччина вийшла із Стамбульської конвенції про запобігання насильству щодо жінок


20 березня офіційно Туреччина вийшла з Конвенції Ради Європи про запобігання насильству щодо жінок і домашньому насильству, а також протидії цьому.

Про це повідомили в Resmi Gazete.

Що стало причиною?

Підписав указ про вихід країни з Стамбульської конвенції президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган. Водночас, президент зазначає, що засуджує насильство щодо жінок, тому уряд продовжить викорінювати його.

«Гарантією прав жінок є чинні норми нашого національного законодавства, особливо в Конституції. Наша правова система є динамічною та досить потужною, щоб впроваджувати нові норми відповідно до потреб. Насильство проти жінок ─ це перш за все злочин проти людства, і боротьба з цим злочином є проблемою прав людини. Принципи є важливими. У цьому напрямку ми продовжимо боротьбу з насильством за принципом нульової толерантності сьогодні і завтра, як і вчора», ─ зазначила Міністерка з питань сім’ї, праці й соціальних послуг Зехра Зумрут у своєму твіттері.

Причини виходу з Конвенції в офіційному повідомленні не вказали.

Генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович Бурич назвала рішення Туреччини «нищівним» з огляду на насильство, з яким стикаються жінки та дівчата.

За статистикою ВООЗ у Туречинні 38% жінок зазнають насильства зі сторони свого партнера протягом свого життя. При цьому офіційна статистика урядом не ведеться.

Раніше ми розповідали, що ВООЗ у своєму звіті зазначила, що кожна третя жінка зазнавала насилля з боку чоловіків, зокрема від своїх партнерів.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь