Спецпроєкти

У ВООЗ дослідили зв’язок між тромбозом і щепленням вакциною AstraZeneca: розповідаємо, якого висновку дійшли


У Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що вони дослідили зв’язок між тромбозом і щепленням вакциною AstraZeneca.

Про це повідомляє Reuters.

Якого висновку дійшли дослідники?

Головна наукова співробітниця ВООЗ Сум’я Свамінатан заявила: нині не зафіксували жодної смерти внаслідок щеплення жодною із вакцин. За даними Bloomberg, у світі людям ввели вже 380 мільйонів доз.

Також Сум’я Свамінатан повідомила, що у ВООЗ не виявили жодного зв’язку між щепленням вакциною від компанії AstraZeneca та утворенням після процедури в людей тромбів.

Що про вакцину кажуть в інших країнах?

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що він вважає вакцину проти COVID-19 від AstraZeneca безпечною і вони й далі щеплюватимуть нею населення.

«Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних виробів (MHRA) – один із найжорсткіших і найдосвідченіших регулювальнчих органів у світі. Вони взагалі не бачать причин припиняти програму вакцинації. Ми дуже впевнені в програмі, і приємно бачити, що вона розгортається з такою швидкістю по всій Британії», – заявив Борис Джонсон.

Як зазначає Європейське агентство лікарських засобів (EMA), попереднє дослідження вакцини AstraZeneсa не виявило, що саме вона є причиною утворення тромбів у щеплених людей. А її дієвість є набагато вищою, ніж можливі побічні ефекти.

Також в агентстві додали, що в Європі станом на 9 березня зареєстрували тільки 22 випадки серед трьох мільйонів людей, коли утворювалися тромби після щеплення AstraZeneca.

Раніше ми розповідали, що головний санітарний лікар України захворів на COVID-19 після першої дози вакцини.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь