Спецпроєкти

Не серіалами єдиними: 10 кращих фільмів від Netflix за останній час


Якщо ви, як і ми, у захваті від «Sex Education» та «Голівуд» від Netflix, то цей текст точно для вас. Але у Netflix є не тільки прекрасні серіали, але і не менш чудові фільми. Компанія багато знімає про соціальні проблеми та висвітлює нерівність, насильство та екологічні проблеми.

Ми зібрали 10 найкращих, на нашу думку, фільмів на різний смак.

Аферистка (2021)

Це — останній великий фільм від Netflix. Головна героїня Марла Грейсон (Розамунд Пайк) — шахрайка, що використовує складну систему лікарень, щоб виманювати у літніх пацієнтів їхні дома та майно. Це добре працююча оборудка, яку Марла та її бізнес-партнер Фран укотре ефективно використовують на своїй останній «клієнтці» Дженніфер Петерсон — заможній пенсіонерці, яка не має спадкоємців та родини. Але виявляється що Дженніфер Петерсон не є абсолютно безпорадною жінкою, і має свої «темні» секрети та зв’язки з світом гангстерів.

Малькольм і Марі (2021)

Режисер (Джон Девід Вашингтон) повертається додому з його дівчиною (Зендея) після прем’єри його фільму в очікуванні реакції критиків і фінансового успіху. Вечір отримує неочікуваний поворот, коли між партнерами зав’язується відверта розмова про стосунки, яка стає випробуванням для їхнього кохання.

«Малькольм і Марі» став одним з перших фільмів, зйомки якого під час пандемії ухвалили в Гільдії сценаристів, в Гільдії кіноакторів і в Гільдії режисерів США. Учасники знімального процесу дотримувалися протоколи безпеки, а кількість людей, що працюють безпосередньо на майданчику, скоротили до мінімуму.

Чорне дно Ма Рейні (2020)

Фільм заснований на п’єсі Августа Уілсона. «Чорний низ Ма Рейні» — один з кращих оригінальних фільмів Netflix минулого року. Віола Девіс грає легендарну «Мати блюзу» Ма Рейні, фільм фокусується на одному напруженому записі з Ма та її групою, а також на напрузі між музиканткою, її білими продюсерами і менеджментом.

Фільм «Чорне дно Ма Рейні» почав обмежений кінопрокат 25 листопада 2020 року, а потім почав транслюватися на Netflix 18 грудня. Фільм отримав загальне визнання критиків, які високо оцінили виступи Девіса і Боузман, а також костюми і виробничу цінність.

Ірландець (2019)

Рідко де можна побачити в одній стрічці Аль Пачіно, Роберта Де Ніро та Джо Пеші. А тут можна. Фільм розповідає про діяча профспілок і мафіозі Френка Ширана на прізвисько «Ірландець», на рахунку якого загибель двадцяти п’яти гангстерів, в тому числі знаменитого профспілкового діяча Джиммі Хоффи.

Суд над чиказькою сімкою (2020)

Критики називають політичну судову драму The Trial of the Chicago 7 / «Суд над чиказькою сімкою» Аарона Соркіна одним з головних претендентів на «Оскар» цього сезону. І справа навіть не в тому, що це актуальне для США фільм, що перегукується з подіями 2020 року. Це просто дуже гарне кіно: добре написане, добре зняте, добре виконане. І, до речі, актуально воно не тільки для США, але навіть певною мірою для України.

Сюжет заснований на історії Чиказької сімки — групи з семи підсудних, яких федеральний уряд обвинувачує в змові, підбурюванні до безладів. Йдеться про події, пов’язані з війною у В’єтнамі та протестами, які відбувалися в Чикаго, штат Іллінойс, з нагоди національного з’їзду Демократичної партии 1968 року.

13-ті (2016)

Фільм починається з ідеї, що 25 відсотків ув’язнених в світі перебувають в ув’язненні в США, хоча в США проживає всього 5% населення світу. «13-ті» показує вибухове зростання кількості ув’язнених в Америці; в 1970 році було близько 200 000 ув’язнених; сьогодні кількість укладених становить понад 2 мільйони осіб.

Фільм досліджує демонизацію бідних меншин протягом останніх десятиліть в політичних цілях. У 21 столітті регулярність стрільби поліцією по беззбройних меншинах зі смертельним наслідком під час явно незначних сутичок була продемонстрована відеозаписами, знятими перехожими.

Окча (2017)

Протягом десяти років маленька Міджа (Ан Сіо Хен) мешкала в горах Південної Кореї разом зі своїм другом — великим і трохи сором’язливим монстром на ім’я Окча. Одного дня могутня міжнародна компанія, контрольована однією сім’єю, дізнавшись про таємничу істоту, вирішила присвоїти його собі та транспортувала до Нью-Йорка.

Десятирічна Міджа, готова на все, щоб врятувати свого друга, залишає свій рідний тропічний ліс і потрапляє в сучасний світ з генетично модифікованими продуктами, екологічним тероризмом і одержимістю самореклами.

Шлюбна історія (2019)

Чарлі — успішний театральний режисер з Нью-Йорка, який займається постановкою п’єси, в якій головну роль виконує його дружина Ніколь. Незважаючи на гармонійні робочі стосунки, особисте життя пари перетворилася на суцільний клубок проблем і непорозумінь, що призводять до вирішення розлучитися за взаємною згодою.

Але переїзд Ніколь разом з їхнім сином в Лос-Анджелес, де вона отримує роль в новому серіалі і наймає висококласного адвоката зі шлюборозлучних процесів, змушує Чарлі звернутися до юристів. І тепер те, що повинно було стати мирним розставанням, перетворюється у виснажливу і емоційну боротьбу між колись щасливим подружжям.

Морське піратство (2021)

Це — один з останніх фільмів на Netflix. У фільмі показано вплив людини на морське життя: пластикове морське сміття та надмірний вилов риби по всьому світу.Стверджується, що комерційне рибальство є основним фактором руйнування морської екосистеми.

Морське піратство відкидає концепцію сталого рибальства і критикує кілька організацій по збереженню морського середовища, в тому числі Інститут острова Землі і його маркування про безпеку дельфінів і екологічно безпечні морепродукти.

Фільм виступає за морські заповідники і за відмову від споживання риби. Документальний фільм також охоплює полювання на дельфінів Тайцзи, китобійний промисел на Фарерських островах і сучасне рабство в рибній промисловості Таїланду.

Білий тигр (2021)

«Білий тигр» — це нова кримінальна драма, режисером якої є Рамін Бахрані. Картина являє собою адаптацію сценарію Бахрані, який, в свою чергу, заснований на романі Арвінда Адіги «Білий тигр».

Все своє життя Бальрам, який народився в бідній родині, мріяв працювати на багатія. Одного разу йому щастить, і він влаштовується водієм до заможної парочки, але один випадок різко змінює хід подій: його роботодавці збивають людину, а провину «вішають» на наївного Бальрама.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь