Спецпроєкти

Google показав, як змінилася планета Земля з 1984 до 2020 року (відео)


Компанія Google оновила сервіс Google Earth, відтепер користувачі можуть у режимі 3D переглянути, як змінилася Земля з 1984 до 2020 року у всьому світі.

Про це пише пресслужба Google.

Що змінилося після оновлення?

Завдяки Timelapse в Google Earth 24 мільйони супутникових фотографій за останні 37 років об’єднано в інтерактивний 4D-досвід. Тепер кожен може спостерігати, як змінювалася планета протягом цього часу.

«За останні пів століття наша планета зазнала швидких змін навколишнього середовища ─ більше, ніж за будь-який інший момент в історії людства. Для деяких людей наслідки зміни клімату здаються абстрактними та далекими, як танення льодовиків. Завдяки Timelapse в Google Планета Земля ми маємо більш чітке уявлення про нашу мінливу планету прямо під рукою ─ таку, яка показує не просто проблеми, а й шляхи їх розв’язання, а також заворожливі красиві природні явища, що розгортаються протягом десятиліть», ─ додали в компанії Google.

Щоб дослідити Timelapse у Google Планета Земля, перейдіть на g.co/Timelapse ─ за допомогою рядка пошуку можна вибрати будь-яке місце на планеті, яке ви хочете вивчити.

Під час роботи над оновленням у Google виділили п’ять тем: вирубка лісу, зростання міст, глобальне потепління, джерела енергії й тендітна краса нашого світу. Також у компанії додали, що для оновлення вони об’єднали 24 мільйони супутникових знімків, отриманих із 1984-го по 2020 рік. Потім ці 20 петабайтів інформації зібрали в одну «кіномозаїку» розміром 4,4 терапікселя, що дорівнює 530 тисячам відео з роздільною здатністю 4K.

«Це найбільше відео планети у світі», ─ заявили в Google.

На основі зібраних даних Google презентувала три відеоролики: про ліси, льодовики й міста.

Раніше ми розповідали, як знайти близьких та автівку за допомогою Google Maps.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь