Спецпроєкти

Норми харчування порушують у кожному четвертому шкільному меню в Україні


З початку 2021 року Держпродспоживслужба перевірила три з половиною тисячі щоденних шкільних меню.

Про це повідомили в Держпродспоживслужбі.

Подробиці

З першого січня 2021 року діє новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти. Тут також прописано нові норми шкільного харчування. Глобальні зміни очікуються до 1 вересня 2021 року.

Нові санітарні норми передбачають:

  • обмеження за вмістом солі, цукру та жиру;
  • встановлені групи харчових продуктів, які повинні бути в щоденному шкільному раціоні учнів: злакові, овочі, фрукти та ягоди, молочні продукти;
  • врегульоване питання організації харчування дітей з особливими потребами.

Як зазначила очільниця Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, вимоги Санітарного регламенту створено за принципами здорового харчування, рекомендованими ВООЗ.

За результатами перевірки 2021 року, виявлено порушення норм щоденного шкільного меню у 800 закладах освіти, це 23% з усіх перевірених.

«Минулорічні перевірки показали, що в кожному другому закладі середньої освіти були порушення, пов’язані з незадовільним матеріально-технічним станом, неналежним водопостачанням, незабезпеченням якісною питною водою та іншими проблемами», ─ додали в Держпродспоживслужбі.

Раніше ми розповідали, чи корисний пізній початок уроків у школах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь