Спецпроєкти

У декількох містах США художникам виплачуватимуть стипендії, щоб ті не відволікалися від творчості, шукаючи підробіток


У декількох містах США запустили пілотні проєкти фінансової підтримки для художників в період пандемії.

Про це пише The New York Times.

Де запровадили пілотні проєкти?

У Каліфорнії в місті Сан-Франциско стартував пілотний проєкт, який виплачуватиме художникам щомісячні стипендії. Проєкт триватиме шість місяців, участь в якому зможуть взяти 130 митців. Щомісяця їм виплачуватимуть по 1000 доларів.

«Якщо ми допоможемо мистецтву відновитися, мистецтво допоможе відновитися Сан-Франциско», ─ зазначив мер Сан-Франциско Лондон Брід.

У місті Сент-Полі, що в Міннесотті, завдяки співпраці місцевої влади і некомерційної організації, розпочалася програма підтримки 25 художників. Протягом 18 місяців вони отримуватимуть по 500 доларів.

Також, Окленд та Атланта увійшли до об’єднання «Мери за гарантований дохід», яке вже налічує 41 учасника. Тут підтримують не лише митців, але й людей з інших галузей.

У виданні зазначають, що грантовий дохід у США розглядають як один із шляхів подолання економічних наслідків пандемії.

«Ідеться про пошук нових та інноваційних способів розв’язання проблеми економічної незахищеності нашої сфери», ─ додала виконавча директорка Центру мистецтв Yerba Buena Дебора Куллінан.

Раніше ми розповідали, що у США ухвалили закон, який зобов’язує чоловіків оплачувати половину витрат партнерок на вагітність і пологи.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь