Спецпроєкти

У суді в справі про смерть Джорджа Флойда опублікували нове відео з моменту затримання


На засіданні про смерть Джорджа Флойда показали нове відео з натільних камер поліціянтів, які затримували його. 

Про це пише ВВС.

Що видно на відео?

Натільні камери зафіксували початок арешту Джорджа Флойда. Вони належать поліціянтам Міннеаполіса Томасу Лейну, Олександру Куенгу та Ту Тао. Також зазначається, що камера ще одного поліціянта Дерека Шовіна впала на землю й не зафіксувала події.

На відео видно, що на Джорджа Флойда один із поліціянтів націлив пістолет.

«Будь ласка, не стріляйте в мене… Я щойно втратив маму», — говорить Джордж Флойд офіцерам.

Далі видно, що на Флойда надівають наручники і він цієї миті просить не завдавати йому шкоди, каже, що не чинитиме опору і «зробить усе, що ви мені наказали».

Коли поліціянти хочуть посадити його в машину, він починає плакати й чинити опір зі словами, що в нього клаустрофобія. Далі на місце події прибувають офіцери Дерек Шовін і його напарник Ту Тао. Джоржа Флойда витягують із машини й притискають до землі. Чути, як люди навколо починають кричати офіцерам, щоб ті відпустили Флойда й перевірили його пульс. Також чути, що Джордж Флойд, коли його кладуть на землю, кличе свою маму й говорить своїм рідним, що любить їх.

Раніше ми розповідали, що рух Black Lives Matter номіновано на Нобелівську премію 2021 року. Рух Black Lives Matter заснували Алісія Гарза, Патріс Калорс і Опал Томет 2013 року. Це сталося після того, як поліціянта, який застрелив темношкірого підлітка Трейвона Мартіна, виправдали в суді. У 2020 році почалися вже глобальні протести після смерти Джорджа Флойда і Бреонни Тейлор.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь