Спецпроєкти

Зареєструватися для виплат восьми тисяч гривень ФОПам можна буде в застосунку Дія


Кабмін найближчим часом планує ухвалити необхідні постанови, щоб із наступного тижня відкрити реєстрацію на виплату восьми тисяч гривень у застосунку Дія.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Як можна буде отримати виплату?

Прем’єр Денис Шмигаль зазначив, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Міністерство цифрової трансформації, Міністерство соціальної політики активно розробляють нормативно-правові акти щодо допомоги бізнесу та працівникам, які ведуть свою діяльність у регіонах «червоної» зони.

«Уряд планує на найближчому засіданні ухвалити всі необхідні документи, щоб уже наступного тижня розпочати реєстрацію в застосунку Дія на виплату восьми тисяч гривень», – зазначив Денис Шмигаль.

Напередодні в Мінсоцполітики розробили проєкт постанови Кабміну щодо виплат ФОПам і найманим працівникам у «червоних» зонах по вісім тисяч гривень. У ВР ухвалили постанову й законопроєкт № 5300, за яким передбачаються виплати для ФОП та найманих працівників, діяльність яких обмежена через локдаун.

За постановою, 2,9 мільярда гривень Мінсоцполітики спрямовує для виплат держдопомоги. Гроші отримають ті регіони, які перебувають у «червоних» зонах.

Заявки потрібно подавати протягом 30 днів із дня запровадження на території додаткових заходів. Виплати отримають тільки ті ФОПи та наймані працівники підприємств, основний вид економічної діяльности яких входить до Переліку основних видів економічної діяльности, стосовно яких здійснюються додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи. Перелік затвердить Кабінет міністрів.

Раніше ми розповідали, що у Верховній Раді ухвалили законопроєкт, який прирівнює електронні паспорти до звичайних.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь