Спецпроєкти

Мінкульт представив айдентику до святкування 30-ї річниці Незалежности України


Міністерство культури та інформаційної політики представило офіційну айдентику до святкування 30-ї річниці Незалежности України, яку відзначаємо 24 серпня 2021 року.

Про це повідомили на сайті Мінкульту.

Яка головна ідея айдентики?

В основу ідеї візуальної символіки свята взято бачення Незалежности як мрії, досягнення якої прагнуло багато поколінь українців.

Основними мотивами є калейдоскопічні квіткові орнаменти, які формуються із зображень, фотографій, символів і стають основою динамічного руху образів, що «розквітають, як сама країна».

Візуальну символіку розробила креативна агенція «Провід». Лейтмотивом свята є «Ти в мене єдина».

«Квітка – образ, що розкриває ідею держави. Вона росте та квітне, поєднуючи в собі розмаїття символів. Квітка є одним із найдавніших символів в орнаментально-знаковій культурі України. Її походження простежується ще з епохи енеоліту, а різні інтерпретації цього зображення трапляються в місцевих орнаментах по всій Україні. Квітка є центральним елементом петриківського розпису. Це і є зрозумілим та універсальним символом для всіх, що об’єднує країну», ─ розповідають у Мінкульті.

Кожній області України присуджується унікальна квітка-логотип графічними елементами та кольоровою гамою прапорів їхніх прапорів, також є квіти-символи, які визначають галузі діяльности: медицина, будівництво, наука, виробництво, технології.

Раніше ми розповідали, що в Києві на ВДНГ облаштують урбан-парк із бетонним скейт-парком, майданчиками для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячими урбан-локаціями та столами для тенісу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь