Спецпроєкти

Скейт-парк, майданчики для футболу та столи для тенісу: у Києві на ВДНГ облаштують урбан-простір


Урбан-парк — це частина концепції спортивного кластера, що з’явиться на ВДНГ. Над проєктом працює компанія із трансформації міських просторів Big City Lab разом із литовським урбаністом Тадасом Йонаускісом.

Який вигляд матиме урбан-парк?

Фінальну концепцію проєкту представлять у червні цього року. Нині всі охочі можуть ознайомитись із планом урбан-парку та залишити команді розробників свої відгуки й побажання за посиланням.

Загалом в урбан-просторі планують побудувати бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу, дитячі урбан-локації та столи для тенісу.

Частиною простору стане Street Culture Hub, який об’єднуватиме спільноти вуличних культур із різних міст України разом із відомими атлетами, артистами та різноманітними командами.

Як створюється цей проєкт?

Концепцію урбан-парку розробляли на основі зібраних даних із досліджень Big City Lab у 2018 році з масового спорту в Києві та двох опитувань, які компанія здійснила навесні цього року разом з U-Sport.

До одного з опитувань залучили лідерів спорту та представників вуличних культур, а в іншому опитуванні взяли участь 2 300 людей віком від 18 до 60 років, половина з яких відвідує «Експоцентр» кілька разів на місяць.

За розроблення проєкту урбан-парку взялися команда Street Culture під керівництвом Єгора Матюхіна та архітекторки вуличних культур з Urban Reform — Олександра Нарижна й Анастасія Палій. Підготовчі роботи на ВДНГ розпочнуться вже 28 травня 2021 року.

Проєкт стане частиною спортивного кластера, що реалізується за підтримки Офісу президента в межах президентських програм «Велике будівництво» та «Здорова Україна», а також за підтримки Міністерства розвитку громад і територій.

Раніше ми розповідали, що місцева влада Амстердама віддає перевагу пішоходам і власникам закладів громадського харчування, витісняючи велосипедистів на об’їзні дороги.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь