Спецпроєкти

Чим дивує український креативний сектор, залучаючи інновації та технології


Разом із TechUkraine розказуємо, чим живе диджитал останній тиждень.

Docuspace – онлайн кінотеатр документального кіно, створений командою Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Через рік після початку пандемії COVID-19 та локдауну в Україні, команда Docudays UA спробувала врятувати фестиваль повернувшись в онлайн-формат. Сьогодні DOCUSPACE – це інтернет-кінотеатр, який об’єднує творчу спільноту творців документальних фільмів, захисників прав людини, дослідників та всіх, хто цінує документальне кіно. За допомогою онлайн-платформи можна переглядати численні документальні фільми, обговорювати їх та впроваджувати якісні зміни у житті вашої громади. Девіз платформи 4 в 1: вчитися, спостерігати, обговорювати, діяти. Читай, як відбувалось народження та втілення в життя проекту за посиланням.

Ukrainian Live Classic – перший у світі мобільний додаток з українською класичною музикою, що представляє абсолютно нові музичні твори визначних композиторів України, а також ексклюзивні випуски та персоналізовані рекомендації до критичних текстів та анотацій про них. Ініціатори та ідейні натхненники проекту – відомі менеджери культурної дипломатії та ентузіасти музик Тарас Демко та Іван Остапович. Додаток створений львівською командою Collegium Management за підтримки Українського культурного фонду, у тісному партнерстві зі Львівським будинком органної та камерної музики та Галицьким музичним товариством. З моменту публікації в Apple Store та Google Play Market, додаток UL Classic нараховує понад 17 000 активних слухачів. На даний момент у програмі 89 альбомів з музикою різних стилів та епох (бароко, класицизм, сентименталізм, романтизм, українська музика XX-XXI століть), а також 45 українських композиторів, кожному з яких присвячена окрема сторінка з біографічними відомостями та захоплюючими життєвими історіями. Дізнайся більше про те, які виклики стояли перед командою в процесі створення діджитал продукту за посиланням.

ABCD rings – український ювелірний монобренд каблучок, створених завдяки 3D друку металом. Ексклюзивні вироби поєднують у собі ідеальну геометрію форм та витончену мінімалістичність. Автор проекту Антон Бесчастний, засновник агенції UPDATE Re+Branding Agency, у 2018 році був учасником українського павільйону Modern_ISM на світовій виставці інноваційного дизайну Dutch Design Week в нідерландському Ейндховені.
Переглянь, як виглядають космічні колекції бренду, та що спільного з фільмом Крістофера Нолана “Початок” за посиланням.

DressX – перший міжнародний маркетплейс, що представляє цифровий одяг різних світових брендів. Заснований у 2019 році у Сан-Франциско українками Дар’єю Шаповаловою та Наталею Моденовою, команда Dress-X має на меті показати, що деякі речі можуть існувати тільки у своїх цифрових версіях, дбаючи про сталий розвиток. Дебютними дизайнерами, які приєдналися до платформи, стали Paskal, Ophelica, Nina Doll, Arnaud Pepin-Donat, Eva Sviridova. Наразі команда розширює дизайнерські лінійки, розвиває платформу для 3D дизайнерів, створює колаборації з культовими брендами, а також влаштовує онлайн покази. Дізнайся, як компанія створює унікальний одяг та чому такий формат допомагає довкіллю за посиланням.

PinselAR – проект доповненої реальності AR барокових скульптур XVIII століття майстра Пінзеля, велика експозиція робіт якого була представлена у Луврі в 2013 році.
Команда проекту оцифровує мистецькі твори за допомогою тривимірного моделювання, використовуючи високоякісну фототехніку, професійне освітлення, 3D-сканери та дрони. В результаті скульптури репрезентуються онлайн на сайті проекту або в різних експозиційних формах, що робить їх доступними для якнайширшого кола людей, в тому числі і для тих, хто має змогу безпосередньо відвідати музеї Львова, Тернополя, Івано-Франківська чи інших місць, де збереглися твори скульптора. Цифровий “оригінал” скульптури не лише дозволяє бачити об’єкт динамічно, з різних ракурсів, з різним рівнем деталізації, але й набагато триваліше, без обмежень зосереджуватись над ним.
Відкривай лінк та отримай порцію натхнення від крутої синергії класичного мистецтва та сучасних технологій.

Проєкт “Підвищення конкурентоспроможності креативних індустрій та машинобудування завдяки рішенням українських ІТ-компаній” реалізується платформою TechUkraine у партнерстві з АППАУ – Асоціацією “підприємств промислової автоматизації України”, Міжнародною асоціацією Culture and Creativity та за фінансової підтримки уряду Німеччини через GIZ.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь