Спецпроєкти

Репутація в медіа: YouControl створила інструмент, що аналізуватиме причетність компаній та осіб до розслідувань у медіа


ІТ-компанія YouControl створила інструмент «Репутація в медіа» на основі зібраних за 10 років із чотирьох організацій антикорупційних розслідувань.

Про це для bit.ua розповіли представники YouControl.

Як працюватиме цей інструмент?

Аналітична система «Репутація в медіа» досліджуватиме причетність фізичних і юридичних осіб до розслідувань, а також будуватиме зв’язки між фігурантами.

Нині система містить понад 2 500 журналістських розслідувань за 10 останніх років від чотирьох організацій: «Слідство.Інфо», «Схеми: корупція в деталях», «Бігус.Інфо», «Наші гроші». Автори інструмента планують додавати в систему матеріали інших авторитетних видань.

Для перевірки компанії потрібно ввести її назву чи код ЄДРПОУ в пошук на головній сторінці сайту YouControl. Якщо компанія згадується в розслідуваннях одного або кількох медіа, це буде показано в її досьє в розділі «Репутація в медіа». Користувач побачить коротку суть публікації, де фігурує компанія, та посилання на першоджерело.

У розділі «Зв’язки PRO», де автоматично будуються зв’язки між фігурантами розслідувань, можна перевірити фізичну особу. Для цього користувачу потрібно скористатися модулем YouControl People та ввести туди ПІБ.

Навіщо потрібен цей інструмент?

Цей інструмент можуть використовувати комплаєнс-офіцери, співробітники служби безпеки, юристи, відділ закупівель, керівники або власники компаній. Під час аналізу ризиків співпраці дані щодо фігурантів журналістських розслідувань допомагатимуть бачити повну картину.

Також цей інструмент є корисним для журналістів і громадських активістів, що хочуть розуміти, які розслідування вже були проведені раніше стосовно героїв їхніх матеріалів.

«Ми створили проєкт «Репутація в медіа» для того, щоб полегшити пошук інформації про фігурування осіб і компаній у журналістських розслідуваннях. Сьогодні виявили понад 47 тисяч таких згадок. Інструмент дасть змогу вчасно дізнатися, що в контрагента «за плечима». Ці матеріали архівуватимуться в системі та будуть доступні незалежно від існування сайтів, де їх було опубліковано», ‒ розповів засновник і СЕО компанії YouControl Сергій Мільман.

Раніше ми розповідали, що ІТ-компанія MacPaw незабаром відкриє музей Apple у Києві.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь