Спецпроєкти

Уряд Німеччини надасть клубам Берліну статус культурного об’єкта, щоб захистити їх від занепаду


Уряд Німеччини ухвалить законопроєкт, що змінює статус клубів Берліну з «розважальних об’єктів» на «культурні об’єкти».

Про це повідомляє видання Live Musik Komission.

Як це вплине на розвиток клубів?

У лютому 2020 року Об’єднання клубів Берліну подало прохання в парламент із метою захистити клубну культуру від занепаду. Забудова в центрі Берліну витісняє клуби з розвинених районів. Ідеться про високу оренду, відмови інвесторів давати відстрочки для виплат, постійні забудови та скарги на шум.

Об’єднання власників клубів також стверджують, що клуби приваблюють щороку понад три мільйони туристів, і це приносить у міський бюджет понад 1,5 мільярда євро.

Законопроєкт, який майже не розглядатимуть у парламенті, ухвалять 7 травня. Він змінить статус клубів на «культурні об’єкти». Раніше вони стояли поруч із борделями, казино та гральними домами.

Також це забезпечить клуби від реконструкції й оновлення будівель, що передбачає подальше заселення туди забезпечених жителів міста. Додатково клуби отримають податкові пільги й можливості для розбудови в інших районах міста.

«Музичні клуби — це культурні інституції, що формують ідентичність міста, вони є важливою частиною культурного та економічного життя. Тепер застарілий закон адаптують під реальність. Це допоможе в збереженні активности й заселення міста і сусідніх районів, а також дасть змогу захистити культурні місця від знесення», — додала учасниця Об’єднання клубів Берліну Памела Шобез.

Раніше ми розповідали, що в Барселоні в межах експерименту організували рок-концерт, після якого майже ніхто не заразився COVID-19.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь