Спецпроєкти

Відому вікторину присвячену «Гаррі Поттеру» скасували на книжковому фестивалі через трансфобні висловлювання Джоан Роулінг


Книжковий фестиваль Booktown в Новій Зеландії видалили з програми відому вікторину за серією книг про Гаррі Поттера через трансфобні висловлювання Джоан Роулінг у 2020 році.

Про це пише Stuff

Що відбувається?

Вікторина за серією книг про Гаррі Поттера проводилася на книжковому фестивалі щороку. Проте, нещодавно організатори заявили, що скасують цей захід. Вони проконсультувалися з літературними експертами і членами ЛГБТ-спільноти.

«Існує ризик заподіяти страждання окремим членам спільноти, а це останнє, що б ми хотіли зробити. Booktown замислювався інклюзивним та гостинним місцем, тому творчість Роулінг представляти не будуть», — заявив керівник фестивалю Пітер Біггс.

Це рішення підтримала благодійна організація Inside Out, там додали, що можуть запропонувати інших хороших авторів та книги, які замінять вікторину про Гаррі Поттера.

Проте є ті, хто не згоден з таким рішенням. Наприклад фем-активістка і лесбійка Дженні Уайт, вважає, що рішення організаторів безглузде. Також, вона зазначила, що поділяє погляди Джоан Роулінг на біологічні права жінок і не вважає їх трансфобними.

«Вони, можливо, намагаються отримати вигоду з модної зараз культури відмови. Водночас Booktown продають квитки на дискусію, присвячену культурі відмови, так що це дуже іронічно», — додала Уайт.

Раніше ми розповідали, за що критикують і чому називають трансфобкою Джоан Роулінг.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь