Спецпроєкти

Єврокомісія пропонує членам ЄС дозволити туризм для вакцинованих проти COVID-19


Єврокомісія пропонує державам, що є членами ЄС, послабити обмеження, зокрема дозволити туризм для вакцинований проти COVID-19.

Про це повідомила Єврокомісія в оприлюдненій заяві третього травня.

Про що саме йдеться в заяві?

Дозвіл для несуттєвих поїздок, зокрема туризму може поширюватися на вакцини проти COVID-19, які отримали сертифікат ВООЗ для використання у екстрених ситуаціях.

«Єврокомісія пропонує державам ЄС дозволити в’їзд на територію Євросоюзу з необхідними цілями не тільки для осіб, що прибувають з країн з хорошою епідеміологічною ситуацією, але також для тих хто отримав всі рекомендовані дози вакцини, дозволеної в ЄС», — йдеться у заяві.

Проте Єврокомісія не регулюватиме перетин кордону, ці правила визначає кожна країна окремо.

Також, у заяві рекомендують підвищити поріг допустимої кількості нових випадків захворювання COVID-19, щоб збільшити кількість держав, громадяни яких можуть перетинати кордон без необхідної вакцинації.

Варто зазначити, що український уряд домовився про сумісність українського та європейського Цифрового сертифіката про вакцинацію від COVID-19. В українському документі зазначатиметься чи хворіла людина на COVID-19, який у неї результат ПЛР-тесту і чи зроблене щеплення.

Раніше ми розповідали, як довго зберігається імунітет до COVID-19 у людини, яка вже перехворіла.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь