Спецпроєкти

Режим концентрації та посилений захист персональних даних: Apple анонсували глобальні оновлення FaceTime та iOS15


Компанія Apple анонсувала глобальні оновлення операційки iOS15 на конференції розробників.

Про це написали у блозі Apple.

Що нового впровадять в iOS15?

В оновленій операційній системі iOS15 з’явиться функція Focus. Користувач зможе вибрати режими «Не турбувати», «Сон», «Робота», «Особисте» або створити власний. Відповідно до режиму Focus фільтруватиме сповіщення та роботу додатків.

Також компанія хоче докорінно змінити систему сповіщень. За допомогою штучного інтелекту телефон аналізуватиме коли та які повідомлення показувати. А самі сповіщення розташовуватимуться на екрані за пріоритетністю: важливі — вище, менш важливі – нижче.

Окрім цього, в оновленій iOS15 покращать захист персональних даних. Користувач зможе ознайомитися на панелі керування з тим, які додатки мають доступ до геолокації, галереї, камери та мікрофона впродовж останніх семи днів. Також можна буде дізнатися, які особисті дані й куди їх передає та чи інша програма. Усі налаштування та дозволи щодо застосунків можна буде змінювати.

Конфіденційність пошти також покращать. Інші користувачі не зможуть простежити, чи відкрили ви електронну пошту, а програма приховуватиме IP-адреси.

А що там про оновлення FaceTime?

У FaceTime з’явиться функція SharePlay, яка дозволить двом користувачам під час розмови дивитися фільми та серіали, які можна вивести на Apple TV, слухати музику й керувати контентом: зупиняти, змінювати трек чи вибирати іншу кінострічку. Водночас ви зможете переглядати Hulu, TikTok, Disney+, Twitch, HBO Max, Paramount + та інші додатки.

У FaceTime покращать передачу звуку. Зокрема, під час розмови здаватиметься, що люди перебувають в одній кімнаті, а голоси користувачів відокремлюватимуть від стороннього шуму.

Також з’явиться портретний режим для відеодзвінків, тому користувач зможе розмити задній фон.

Виклики FaceTime вийдуть за межі пристроїв Apple, із можливістю створити посилання з iPhone, iPad або Mac та обмінюватися ним за допомогою повідомлень, календаря, пошти або сторонніх програм. Саме тому кожен може приєднатися до дзвінка FaceTime зі свого веббраузера на пристрої Android та Windows. Інтернет-дзвінки FaceTime залишаються наскрізь зашифрованими, тому конфіденційність не порушено.

Що ще крутого з’явиться?

З’явиться функція «Живий текст» на основі штучного інтелекту, яка розпізнаватиме рукописний чи друкований текст на фотографіях. Наприклад, можна буде сфотографувати номер телефону й одразу зателефонувати.

У програмі «Камера» завдяки Apple Neural Engine можна буде швидко розпізнавати та скопіювати текст (наприклад, пароль Wi-Fi) із місцевої кав’ярні. А завдяки Visual Look Up користувачі зможуть дізнаватися докладну інформацію про популярне мистецтво та визначні пам’ятки у всьому світі, про рослини та квіти, що трапляються у природі, про породи домашніх тварин, а також матимуть можливість знайти книги.

У браузері Safari оновлять дизайн, щоб полегшити керування однією рукою. Панель вкладом розташовуватиметься знизу екрана, щоб можна було легко перебирати між вкладками. Збережені вкладки ви зможете переглянути не лише на iPhone, але й на iPad або Mac.

Більше інформації про оновлення можна дізнатися за посиланням тут і тут.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь