Спецпроєкти

Біткоїн вперше визнали офіційним платіжним засобом: у якій країні?


Уряд Сальвадору визнав біткоїн офіційним платіжним засобом на території країни.

Про це пише CNBC.

Подробиці

Законопроєкт про визнання біткоїну офіційним платіжним засобом підтримали 62 депутати з 84. У законі також зазначено, що це один зі шляхів розв’язання проблеми, адже 70% жителів країни не має банківських рахунків, тому й доступу до традиційних фінансових послуг закритий.

«Держава впроваджує необхідне навчання та механізми, щоб населення могло дістати доступ до транзакцій в біткоїнах», ─ зазначають в уряді.

Офіційною валютою Сальвадору є долар США. Обмінний курс до біткоїна, як зазначають у законі, буде вільно встановлювати криптовалютний ринок.

Біткоїном можна буде сплачувати податки, а операції обміну в біткоїни на приріст капіталу не оподатковуватимуть. Також продавці товарів можуть встановлювати ціни в біткоїнах.

Законопроєкт ініціював президент країни Наїб Букела. На його думку, це покращить економіку та створить нові робочі місця.

Економіка Сальвадору напряму залежить від грошових переказів, які надсилають громадяни країни своїм рідним. Впровадження біткоїна як офіційної валюти має оптимізувати й полегшити перекази грошей, а також стати альтернативною для людей, які не відкрили рахунок у банку.

Ми розповідали, що раніше Bitcoin допомагав наркоторговцям, а тепер – ФБР.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь