Спецпроєкти

«У мене не було дверей у кімнату. Я здавала вісім ампул крові на тиждень»: Брітні Спірс дала свідчення в суді


23 червня співачка Брітні Спірс уперше за два роки виступила в суді Лос-Анджелеса із заявою скасувати опікунство над нею.

Повну розшифровку заяви співачки опублікувало видання Variety.

Я нещасна. Я не можу спати. У мене депресія. Я плачу щодня

З 2008 року Брітні Спірс перебуває під опікою свого батька та ще декількох людей. Нещодавно ми розповідали, що видання The New York Times опублікувало нові матеріали, які доводять, що це відбувається проти її волі.

Ми публікуємо коротку вирізку цитат із заяви співачки:

«Я буду говорити чесно. У 2018 році я була в турі Piece of Me Tour. Мене змушували… Менеджер сказав, що якщо я не поїду в тур, мені доведеться найняти адвоката.

Після туру повинно було відбутися нове шоу в Лас-Вегасі. Я заздалегідь почала готуватися. Я репетирувала чотири дні на тиждень. Фактично я зробила все шоу – поставила велику частину хореографії, вчила своїх танцюристів. Я дуже серйозно ставлюся до всього, що роблю. Є безліч відео з репетицій. Я була не просто хороша – я була неймовірна.

Менеджери кажуть, що я не брала участі в репетиціях і відмовлялася від ліків. Хоча впродовж восьми років я завжди приймаю їх вранці.

Мій тодішній терапевт, доктор Бенсон, який помер у 2019 році, сказав, що йому зателефонував мій менеджер і заявив, що я відмовляюся співпрацювати й не дотримуюся інструкцій на репетиціях. Ще він сказав, що я не п’ю ліки.

Був тиждень, коли вони ставилися до мене добре, –  і я сказала, що не хочу це робити… Вони поставилися з розумінням і сказали, що якщо я не хочу брати участь у новому шоу у Вегасі, то ніхто мене не змусить.

Через три дні після відмови брати участь у шоу у Вегасі мій терапевт сказав, що йому надходять дзвінки про те, що я не готуюся до шоу й не приймаю ліки. Це була брехня. Наступного дня він раптово посадив мене на літій і скасував мої звичні ліки. Літій дуже-дуже сильний препарат і зовсім не схожий на ті, до яких я звикла. Ви можете стати розумово відсталим, якщо неправильно їх приймати. Я стала немов п’яна. І дійсно не могла навіть подбати про себе. Я не могла говорити з мамою й татом. Я сказала йому, що мене це лякає, – і мій лікар приїхав до мене додому, залишився і став контролювати реакцію на нові ліки, які я взагалі не хотіла приймати. У будинку було шість медсестер – вони не дозволяли мені сідати в машину та їздити куди-небудь цілий місяць.

Мало того, що моя сім’я нічого не зробила з цим, мій батько був тільки за. Уся моя родина не зробила нічого.

Під час відпустки якась жінка приходила до мене додому на чотири години щодня – сідала навпроти та проводила психологічний тест. Це тривало цілу вічність. Мені сказали, що я повинна це робити. Потім зателефонував тато й повідомив, що я провалила цей тест або щось таке:

«Вибач, Брітні, ти повинна слухати своїх лікарів. Вони планують відправити тебе в будиночок у Беверлі-Хіллз на реабілітацію. Ти будеш платити за це 60 тисяч доларів на місяць».

Я годину плакала йому в слухавку, а він насолоджувався кожною хвилиною. Контроль над кимось настільки могутнім, як я, йому подобався, йому подобалося керувати власною дочкою на сто тисяч відсотків. Він це обожнював.

На реабілітації я працювала сім днів на тиждень без вихідних – єдине схоже явище в Каліфорнії називають секс-рабством.

Вони всі жили разом зі мною – медсестри, цілодобова охорона. Вони спостерігали, як я змінююся щодня. І навіть коли я була гола – вранці, вдень, вночі. У мене не було дверей у кімнату. Я здавала вісім ампул крові на тиждень.

Якби я не проводила жодних зустрічей і не працювала з восьмої до шостої вечора, тобто по 10 годин на день, сім днів на тиждень, без вихідних, я не могла б бачитися з дітьми або з хлопцем.

Після того, як я збрехала всьому світу й сказала: «Я в порядку й щаслива», то думала, що якщо я так скажу, то, можливо, стану щасливою. У мене був шок.

Тепер я кажу вам правду. Я нещасна. Я не можу спати. Я така зла, це просто безумство. Я в депресії. Я плачу щодня.

Я кажу все це вам зараз, тому що не розумію, як штат Каліфорнія міг мати всі ці записи, судові документи з мого попереднього виступу – і не зробити абсолютно нічого.

Мій батько та всі, хто причетний до цього опікунства, мій менеджер, мем – вони повинні сидіти у в’язниці.

Моє тіло, яке працювало на мого батька останні 13 грьобаних років, намагалося бути хорошим, красивим. Таким досконалим.

У людей, з якими я працювала, занадто багато контролю.

Того разу, коли я говорила з вами, перебуваючи під опікою батька, я відчувала себе мертвою.

Я хочу змін. Я заслуговую їх. Мені сказали, що мене знову повинні оцінити, якщо я хочу вийти з-під опіки.

Мем, я не знала, що можу подати прохання до опікунської ради про припинення опіки. Але чесно кажучи, я не думаю, що хтось повинен мене оцінювати. Я зробила більш ніж достатньо. Не думаю, що я повинна перебувати в одному приміщенні з кимось, хто може мене образити, намагаючись поставити під сумнів мої розумові здібності, незалежно від того, необхідно мені бути під опікою чи ні.

Я думала, що люди будуть сміятися з мене. Що скажуть: «Вона бреше, у неї є все, це ж Брітні Спірс». Я не брешу, я просто хочу повернути своє життя. Минуло 13 років, цього достатньо.

Усе, чого я хочу, – володіти своїми грошима, щоб це все скінчилося. Щоб мій хлопець відвіз кудись мене на своїй машині. Я справді хотіла подати в суд на свою сім’ю. Ще я хотіла розповісти всьому світу власну історію – розповісти, що вони зі мною зробили, не приховувати цього, щоб це принесло користь.

Мій адвокат Сем Інгхем дуже боявся, що я піду напролом. Він сказав не говорити про те, що я була перевантажена роботою в реабілітаційному центрі, бо центр подасть на мене в суд.

З Семом ми розмовляємо приблизно три рази на тиждень. З одного боку, ми порозумілися, але я його не вибирала. Я б хотіла самостійно вибрати адвоката.

Головна причина, чому я тут – я б хотіла припинити опікунство без додаткових тестів. Ми можемо сидіти тут і говорити, що опікунство допомагає людям. Але є тисячі опікунів, які зловживають своїм становищем.

Я не зобов’язана ділитися проблемами з чужою людиною (психотерапевтом), я навіть не вірю в терапію – мені завжди здавалося, що з цим можна звернутися до Бога.

Я хочу зустрічатися з терапевтом один раз на тиждень, а не два. Я розумію, що мені потрібна невелика терапія. (Сміється).

Я б хотіла поступово рухатися вперед – вийти заміж і народити дитину. Просто зараз опікуни мені сказали, що я не можу цього зробити. У мене є внутрішньоматкова спіраль, тому я не завагітнію. Я хотіла б видалити її, щоб спробувати завести ще одну дитину. Але мені не дозволяють піти до лікаря, бо не хочуть, щоб у мене ще були діти.

Я працювала все своє життя. Але я відчуваю, що мене опікують, з мене знущаються, я відчуваю себе обділеною й самотньою. Я втомилася від цього. Я заслуговую на ті ж права: мати дитину, сім’ю, усе це та багато іншого».

Після виступу Брітні в суді 23 червня, суддя оголосив перерву та призначив наступне слухання на 14 липня.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь