Спецпроєкти

Фанати Брітні Спірс мали рацію: у The New York Times опублікували матеріали, які підтверджують, що співачка перебуває під опікою батька проти волі


Нещодавно видання The New York Times опублікувало нові матеріали, які доводять, що Брітні Спірс довгі роки перебуває під опікою батька проти своєї волі.

Про це пише The New York Times.

Що стало відомо про цю справу?

Видання посилається на «конфіденційні протоколи судових засідань», які надали їм для розпорядження. 23 червня цього року Брітні Спірс повинна була дати свідчення в суді Лос-Анджелеса щодо опікунства над нею.

З цих матеріалів стало відомо, що співачка вже давно судиться з батьком і довгі роки намагається вийти з-під опіки Джеймса Спірса. Опікунство над співачкою чоловік здобув у 2008 році, коли вона потрапила в психіатричну лікарню через проблеми з алкоголем і наркотиками.

У США можна здобути опікунство над людиною, яка лежить у комі чи має когнітивні порушення. Ситуація зі співачкою є винятком. Однак опікунство, яке здобув батько Спірс, передбачає повний контроль над життям, включаючи фінанси, переміщення, коло спілкування тощо.

У нових матеріалах також зазначено, що родич співачки міг визначати, з ким зустрічатися Брітні, який колір кухні вибрати й так далі. У 2016 році слідчий зазначив у своєму звіті:

«Вона заявила, що вважає, що опіка перетворилася на інструмент придушення та контролю. Брітні втомилася від того, що нею користуються, і всі навколо заробляють на ній. У 2019 вона заявила суду, що її змусили лягти до психіатричної лікарні проти її волі».

Що відомо про батька співачки?

The New York Times також розповідає, що в батька Брітні Спірс було складне дитинство. Мама Джеймса Спірса вчинила самогубство на могилі свого молодшого сина. На той момент Джемсу було 13 років. Батько чоловіка був жорстоким і погано до нього ставився.

У період юнацтва у хлопця почалися проблеми з алкоголем та наркотиками. У 22 роки його заарештували за водіння в нетверезому стані. На думку його близьких, зокрема першої дружини, дитинство Джеймса могло вплинути на його вдачу. Зараз йому 69 років.

Також адвокат співачки зазначає, що у 2014 році в суді Брітні Спірс просила зняти з батька опікунство над нею через його проблеми з алкоголем. Згідно з документами та свідченнями очевидців, у них із Джеймсом були складні й напружені стосунки.

Сама співачка заявляє, що батько був «одержимий» контролем над нею та не дозволяв заводити друзів без його дозволу. Саме опікунство було пов’язане зі страхом, а будь-які порушення призводили до «дуже важких» наслідків.

На судовому засіданні у 2020 році мати Лінн Спірс підтримувала зняття Джеймса з опікунства над співачкою. Свої слова вона передала через адвоката, заявляючи, що стосунки між батьком і донькою є токсичними, і що потрібно почати все спочатку.

Парадокс цієї ситуації

Перебуваючи під опікунством батька, співачка, за її словами, проходила тест на наркотики кілька разів на тиждень. Її кредитна картка належала службі безпеки, тому вона не могла розпоряджатися нею.

Увесь цей час вона продовжувала виступати, давати концерти та брати участь у телешоу. Спірс заробляла мільйони, але, за її словами, їй виділяли лише дві тисячі доларів на тиждень. Також вона розповіла, що її змушували виступати навіть із високою температурою, і це стало для неї одним із найстрашніших моментів у житті.

Брітні Спірс оплачує адвокатів та всі судові процеси по обидва боки розгляду – тобто і своїх захисників, і представників батька.

Коротко про рух #FreeBritney

У 2019 році фанати співачки організували в мережі рух #FreeBritney через раптове скасування її шоу. З того моменту Брітні Спірс перестала з’являтися на публіці та в соцмережах.

У цей же час звільняється другий опікун – адвокат Ендрю Уоллет, робота якого була зосереджена на фінансовій складовій опікунства.

«Якби я не звільнився, співачка могла б зазнати суттєвої, непоправної шкоди й опинитися в прямій небезпеці», – зазначив адвокат у суді.

Інших конкретних причин свого звільнення він не назвав.

У квітні 2019 року після довгої перерви Брітні виклала пост зі звичайним текстовим смайликом. Фанати заявили, що співачка використовує лише емоджі, а в коментарях почали писати, що це не Брітні. Також стало відомо, що співачка не з’являлася на публіці, бо перебувала в психіатричній лікарні, щоб «впоратися зі стресом від хвороби батька». У нових матеріалах The New York Times повідомляють про те, що Брітні змушували лягти в лікарню.

У 2019 році причиною появи цієї теорії стало анонімне повідомлення, що надійшло ведучим подкасту Britney’s Gram. Чоловік не назвав свого імені, але відрекомендувався колишнім помічником юриста у фірмі, яка займається опікунством Спірс. Потім ведучі подкасту підтвердили його особу та місце роботи. Чоловік заявив, що опікуни вирішили скасувати концерт у Лас-Вегасі, бо співачка відмовилася пити ліки. Через це їй заборонили з’являтися на людях і в соцмережах. І додав, що це було не зовсім з її волі. А в психіатричну лікарню співачку помістили не в березні, а в середині січня 2019 року, бо вона сіла за кермо, хоча опікунство це їй забороняло.

Усю цю ситуацію Брітні Спірс не коментувала раніше. Тому матеріали The New York Times є прямим підтвердженням того, що Брітні Спірс довгі роки була під опікою проти своєї волі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь