Спецпроєкти

З’явився чат-бот, який допомагатиме дістати безоплатне лікування раку молочної залози


Український кризовий медіацентр запустив чат-бота «Лікуйся» у телеграмі, який допомагатиме людям діставати безоплатне лікування раку молочної залози.

Про це розповіли на презентації чат-бота.

Як працює чат-бот?

Чат-бот «Лікуйся» (@likuysia_bot) працює в телеграмі. Спочатку користувачу потрібно вибрати одну з чотирьох послуг: «Діагностика», «Лікування», «Перебування в стаціонарі» або «Контрольні обстеження».

Користувач отримає покрокову інструкцію щодо безоплатних медичних послуг, доступних у Програмі медичних гарантій.

Станом на сьогодні у цій програмі можна дістати безоплатно такі послуги для ранньої діагностики раку:

  • мамографію;
  • гістероскопію;
  • езофагогастродуоденоскопію;
  • колоноскопію;
  • цистоскопію;
  • бронхоскопію.

«Багато пацієнтів не знають, які саме послуги в онкоцентрах є безоплатними, i через це існують стереотипи, що лікування онкології дуже дороге. Тому значна частина відмовляється від нього. Цей чат-бот допоможе людям розібратися, які послуги вони можуть дістати без плати за них, а також сприятиме початку їхнього лікування. Бот максимально легкий у використанні й доступний для всіх смартфонів та комп’ютерів», – пояснила співзасновниця ГО «Афіна. Жінки проти раку» Вікторія Романюк.

Також розробники чат-бота «Лікуйся» сподіваються, що це допоможе запобігти корупції. Наприклад, це зупинить оплату послуг чи лікарських засобів.

«Коли людина дізнається про складний діагноз, вона почувається розгубленою. Чат-бот «Лікуйся» дозволяє пацієнту зорієнтуватися в системі охорони здоров’я», – додає директор Департаменту розвитку електронної системи охорони здоров’я НСЗУ Дмитро Черниш.

Раніше ми розповідали, що в Україні можна дістати безоплатні консультації юриста онлайн.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь