Спецпроєкти

У Канаді зафіксували рекордні 49,5 °C: десятки людей гинуть від аномальної спеки


У Канаді зафіксували температурний рекорд за всю історію метеоспостережень, а до поліції надходять десятки повідомлень про випадки раптової смерті.

Про це пише ВВС.

Подробиці

У районі Ванкувера з 25 червня до поліції надійшло більш ніж 130 повідомлень про випадки раптової смерті. Здебільшого це були люди літнього віку або особи з важкими захворюваннями.

У 65 випадках однією з причин смерті лікарі назвали саме спеку.

«Ванкувер ніколи не відчував такої спеки, і, на жаль, десятки людей помирають через неї», – сказав сержант поліції Стів Аддісон.

Також випадки раптової смерті зафіксували у приміській зоні Бернабі, щонайменше – 34, та в Сурреї – 38 подібних випадків.

У вівторок, 29 червня, вже третій день поспіль у Канаді зафіксовано рекордну температуру повітря. Зокрема, у місті Літтон на території Британської Колумбії, позначка термометра досягла 49,5 °C. Це найвищий показник за всю історію метеоспостережень.

Раніше в Канаді температура повітря не перевищувала 45 °C. Причиною таких високих показників є теплові хвилі на північному заході США та Канади.

Як зазначають експерти, частота таких теплових хвиль та інших екстремальних явищ змінюється під впливом кліматичних змін. Але глобальне потепління не можна пов’язати з будь-якою окремою подією.

Раніше ми публікували гайд від професіонала: як доглядати за тваринами у спеку.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь