Спецпроєкти

МВС України запустило онлайн-карту допомоги жертвам домашнього насилля


МВС України створило інтерактивну карту допомоги жертвам домашнього насильства, де зазначені всі служби, куди можна звертатися.

Про це розповіла пресслужба міністерства.

Як працює ця карта?

Карту та відповідний розділ до неї запустили на офіційному сайті МВС України. Там зібрана вся інформація про спецслужби з різних областей, куди можна звертатися за допомогою у випадку домашнього насилля.

Карта допоможе прокласти маршрут до потрібної спецслужби. Також вона містить інформацію про роботу цього центру й про те, яку саме допомогу там надають.

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич зазначив, що за перші п’ять місяців існування карти вже надійшло 75 тисяч заяв і повідомлень про випадки домашнього насильства.

Також склали 61 тисячу протоколів, до відповідальності притягнено 45 тисяч аб’юзерів, порушено 1780 кримінальних справ, повторно залучено 6 тисяч кривдників.

Згодом МВС і НПУ також запустять окремий додаток для постраждалих від домашнього насилля, оновлять чат-бот, де можна буде викликати поліцію за допомогою текстового повідомлення. Також у майбутньому МВС почнуть використовувати електронні браслети, що відстежуватимуть, де перебуває аб’юзер.

Раніше ми розповідали, що Маша Єфросініна запустила Viber-канал із протидії домашньому насильству. На каналі публікуватимуть поради, як протидіяти насильству, статистику потерпілих, історії людей, інформацію про нові кампанії та проєкти, а також інформацію про те, куди можна звернутися за допомогою. Тут також писатимуть поради про те, як розпізнати токсичні стосунки та аб’юз.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь