Спецпроєкти

Stop abuse Ukraine: Маша Єфросініна запустила Viber-канал із протидії домашньому насильству


Інститут когнітивного моделювання, «Фонд Маша» Маші Єфросініної й Товариство Червоного Хреста України в межах кампанії з протидії домашньому насильству створили Viber-канал Stop abuse Ukraine.

Долучитися до спільноти можна за посиланням.

Чому варто підписатися?

В Україні щороку від домашнього насилля страждає близько 1,8 млн людей, значна частина з них – це жінки та діти. Щоб помістити всіх потерпілих потрібно 25 стадіонів «Олімпійський».

За статистикою щодо домашнього насильства від Національної поліції України, у 2020 році загинуло 74 людини, 141 людина зазнала тяжких травм, а понад 1000 – легкі побої.

Інститут когнітивного моделювання, «Фонд Маша» Маші Єфросініної й Товариство Червоного Хреста України запустили всеукраїнську глобальну кампанію з протидії домашньому насильству. Одним із важливих кроків є створення Viber-каналу STOP ABUSE UKRAINE.

На каналі публікуватимуться поради, як протидіяти насильству, статистика потерпілих, історії людей, інформація про нові кампанії та проєкти, а також інформація про те, куди можна звернутися по допомогу. Тут також писатимуть поради, як розпізнати токсичні стосунки та аб’юз.

Раніше ми розповідали, що Маша Єфросиніна запустила онлайн-щоденник для жертв домашнього насилля.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь