Спецпроєкти

«Мені здається»: Маша Єфросиніна запустила онлайн-щоденник для жертв домашнього насилля


Українська телеведуча та засновниця «Фонд Маша» Маша Єфросиніна, Інститут когнітивного моделювання та Товариство Червоного Хреста України запустили онлайн-щоденник «Мені здається» для жертв домашнього насилля. 

Про це повідомила Маша Єфросініна на своїй сторінці в Інстаграмі.

Що це означає?

«Мені здається» — це онлайн-платформа, де жертви домашнього насильства розповідають свої історії. Будь-хто тут може анонімно написати свою чи близької людини історію, попросити пораду, а також отримати допомогу психологів чи відповідних організацій. 

«Платформа запущена. Вона анонімна, і буде розвиватися. На ній також є докладні описи, куди звертатися за допомогою. Будь ласка, діліться цією інформацією. Тільки від нас з вами залежить ─ станемо ми бездушним і егоїстичним поколінням, або подамо гідний приклад нашим дітям! І вони, сподіваюся, ніколи не дізнаються таких страшних статистик», ─ написала Маша Єфросініна в Інстаграмі.

На сайті вже опублікували багато історій про домашнє насилля, аб’юз, алкогольну залежність, стосунки батьків і дітей. 

«Можливість вільно сказати про проблему є першим кроком до звільнення і зцілення. Історії інших, хто пережив подібну ситуацію, можуть дати той важливий ковток повітря і сил, щоб вирватися з кола насильства», ─ йдеться в описі на сайті.

Раніше ми розповідали, що Верховна Рада України підтримала посилення відповідальності за домашнє насильство.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь