Спецпроєкти

Як інфлюенсери позбуваються непотрібних речей та підтримують Reuse в Україні


Куди подіти старі речі та як позбавлятися від непотрібного без шкоди планеті, — ці питання залюбки обговорюються у більшості сучасних Insta-блогів. Замість того, аби роками зберігати речі у шафах чи викидати на смітник — краще подарувати їм нове життя без шкоди довкіллю та ще й з економією часу!

Ми вирішили поцікавитись, як блогери і інфлюенсери дотримуються принципів Reuse та позбуваються непотрібних речей.

Валерія Галич, бізнесвумен, інфлюенсерка та дружина рокера Жені Галича:

Я регулярно позбавляюся непотрібних речей. Багато одягу, книжок, іграшок віддаю в благодійні організації для малозабезпечених сімей та в дитячі будинки. Щось намагаюсь недорого продати, якщо це класна річ – хочеться дати їй нове життя.

Кілька пакунків з речами нещодавно віддала до сервісу lalafo. Зручно, що такий сервіс забирає прямо з дому твої речі, самі фотографують, викладають, відправляють новим власникам. А ти забуваєш про старі речі назавжди.

Однозначно потрібно позбавлятись від речей екологічно, а не просто бездумно їх викидати! Адже, окрім розхламлення, ми даємо нове життя речам та допомагаємо тим, хто цього потребує. Отож все разом – велика місія.

Тетяна Ніколенко, ведуча проєкту «Готова до змін», блогерка, власник медіа порталу та креативної агенції:

Щосезону я разом зі своїм стилістом розбираємо гардероб і відкладаємо речі, які не проходять фешн відбір. Знаю, що багато людей потребує одяг, бо не може собі дозволити придбати певні речі. Тому я часто пишу в сторіс, що зібрала речі і готова їх надіслати всім бажаючим.

Я переконана, що одна з найжахливіших проблем нашої сучасності – це виготовлення набагато більшої кількості одягу, ніж ми споживаємо та потребуємо. Тому вторинне використання – це те, куди ми маємо рухатись і більше думати про екологію та стан нашої планети».

Маша Куянцева, бізнесвумен та блогерка:

Я завжди підходжу до процесу розхламлення з точки зору піклування про нашу планету. Раз на пів року, а то і частіше я проводжу ревізію всіх шаф у квартирі. Передаю непотрібний одяг, дитячі іграшки знайомим, підписникам мого блогу, які потребують цих речей, чи віддаю до lalafo. Так всі мої непотрібні речі знаходять нове життя екологічно.

Долучитися до культури свідомого споживання дуже просто. Головне правило – не викидати, а переробляти, давати друге життя речам, які ще мають гарний стан.

Сервіси, які допоможуть у цьому:

Сервіс Lalafo. Допомагає всім бажаючим звільняти простір вдома легко та безкоштовно. Слід лише зібрати непотрібні речі (від одягу до посуду і негабаритної техніки) та оформити заявку в мобільному додатку Lalafo. У Києві речі забрає кур’єр. З іншого міста можна відправити Новою поштою або Укрпоштою. При цьому доставку ви не оплачуєте. Далі лишається тільки насолоджуватися вільним простором вдома!

Станція сортування No Waste Recycling. Сервіс, що приймає на переробку вторсировини: пляшки, тетра-паки, скло, алюмінієві пляшки, скло, техніку та інше.

Благодійний магазин Laska. Приймає одяг, взуття, книги та допомагає знайти їм новий дім. Функціонує у місті Києві.

Приїдуть та заберуть. Сервіс, який допомагає позбутися непотрібних речей безкоштовно

Двері на балкон вже навіть не відчиняються через купу коробок зі старим одягом? У вас десятки сервізів та наборів посуду, але всі вони лише припадають пилом? А ще періодично дивитеся на ту розкішну сукню, яку роками нема куди одягнути? Закладаємося, що це знайомо кожному.

Старі речі відбирають наш простір, натхнення, енергію та не приносять жодної користі. Про це впевнено говорять і психологи, і спеціалісти з фен-шуй. Тому саме час з’ясувати як позбутися всього зайвого і звільнити місце для нового та кращого.

На перший погляд здається, що позбутися старих речей дуже важко і це потребує багато часу та сил. Та нарешті вихід знайдено – це сервіс для екологічного розхаращення простору Lalafo!

Lalafo ідеально підійде тим, хто:

  • Цінує свій вільний простір
  • не хоче викидати зайві речі на смітник
  • не має часу продавати/роздавати самостійно старі речі в Інтернеті
  • хоче екологічно позбутися вживаних речей
  • бажає допомогти тим, хто потребує

Сервіс приймає непотрібні книги, одяг, взуття, посуд, дитячі іграшки, сумки і багато іншого.

Не приймає великогабаритні речі, непридатні до використання та предмети медичного призначення і зброю.

Тож, поки ви в роздумах від чого слід позбутися в першу чергу, ми зібрали кілька порад, від чого слід позбутися вдома першочергово:

  • Зношене взуття
  • потерті сумки
  • розтягнутий і кошлатий одяг
  • речі, куплені спонтанно, на розпродажі, з думкою «а раптом»
  • те, що зіпсоване і не підлягає ремонту
  • речі, відкладені на кращі часи, які не настали
  • некомфортний одяг та взуття
  • давно застаріла річ, яка вже вийшла з моди
  • одяг, який ні з чим не комбінується

Усі зайві речі Lalafo забере і дасть їм нове життя без плати за сервіс, вам потрібно всього лише зібрати зайве і оформити замовлення менше ніж за 5 хвилин в зручному додатку.

Щовихідних в Києві старі речі безкоштовно забере кур’єр. З інших міст все непотрібне вам приймають Новою та Укрпоштою також за рахунок сервісу.

Що ж відбувається з вашими речами, коли вони потрапляють до Lalafo?

  • Речі детально сфотографують та з усіх ракурсів
  • опишуть характеристики та особливості кожного предмету
  • дбайливо запакують та пронумерують, аби нічого не загубилось
  • зберігатимуть на складі, поки річ не знайде новий дім
  • спілкуватимуться з охочими обрати вашу стару дрібничку
  • відправлять вашу стару кофтинку чи вазу новому власнику

Пам’ятайте – як тільки ви наведете вдома лад і позбудетеся зайвих речей, шлях до нового та кращого стане відкритий. Популяризуй принципи Reuse в Україні, починаючи зі свого дому.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь