Спецпроєкти

Щонайменше 163 відкритих представників ЛГБТ-спільноти беруть участь в Олімпійських іграх у Токіо


Цьогоріч на Олімпійських іграх у Токіо змагатимуться в різних видах спорту понад 163 відкритих представників ЛГБТ-спільноти.

Про це пише Outsports.

Чому це важливо?

У 2016 році на Олімпійських іграх змагалися приблизно наполовину менше відкритих представників ЛГБТ-спільноти порівнюючи з 2021 роком.

Кількість ЛГБТ-спортсменів у легкій атлетиці перевищує кількість спортсменів, які брали участь у всіх попередніх літніх Олімпійських іграх, разом узятих.

«Змагатися на Олімпійських іграх як відкритий гей – це дивовижно. Я сподіваюся, що, беручи участь у цих іграх, зможу показати ЛГБТ-спільноті, що ми справді можемо досягти будь-чого», – розповідає канадський плавець Маркус Тормеєр.

Маркус зробив камінг-аут у 2020 році.

Про представників/-ць ЛГБТ на Олімпійських іграх

Цьогоріч щонайменше з 27 країн змагатиметься принаймні один|-а відкритий/-а ЛГБТ-спортсмен/-ка з 30 видів спорту, включаючи перших трансолімпійців.

«Зростаючи в маленькому французькому містечку у Квебеку, я не знала й не була знайома з ЛГБТ-спортсменами, поки не подорослішала. Я сподіваюсь, що видимість може допомогти молодим людям відчути приналежність та заохотити громади бути інклюзивними й толерантними», – додає канадська регбістка Елісса Аларі.

Сполучені Штати мають найбільшу кількість спортсменів на цих Олімпійських іграх – понад 30 відкритих ЛГБТ-представників. Далі Канада – 16, Великобританія – 16, Нідерланди – 16, Бразилія – 14, Австралія – 12, та Нова Зеландія – 10.

Жінок у списку більше, ніж чоловіків, причому серед жіночого футболу понад 40 ЛГБТ-гравчинь.

Як пояснюють у виданні, збільшення кількості спортсменів, які роблять камінг-аут, відображає краще сприйняття ЛГБТ-людей у ​​спорті та суспільстві.

Нагадуємо, що співак Melovin зробив камінг-аут, а телеканал M1, за словами співака, вирізав це з прямої трансляції.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь