Спецпроєкти

Дві великі компанії – сервіс таксі DiDi та Amazon – виходять на ринок в Україні. Але все не так просто


Китайський сервіс таксі DiDi та компанія Amazon виходять на ринок в Україні.

Що відомо про Amazon?

Корпорація Amazon зареєструвала в Україні юридичну особу ООО «Амазон Дата Сервісес Україна». Як зазначають в Ain.ua, зареєстрований саме підрозділ AWS за КВЕДом 63.11 обробка даних, розміщення інформації на вебвузлах і пов’язана з ними діяльність.

AWS спеціалізується на обслуговуванні хмарних сервісів. За 2020 рік компанія не мала прибутків, тому не сплачувала податків.

Компанія Amazon не буде розвивати в Україні свій e-commerce, а націлена на популяризацію AWS.

Докладніше про сервіс таксі DiDi

Китайський сервіс таксі DiDi запустили сайт в Україні, де на головній сторінці повідомляється – скоро в Україні. Також у соціальних мережах створили сторінки сервісу.

Частину штату компанії в Україні склали фахівці середньої ланки Glovo, які дістали в DiDi вищі посади.

«Вони там дуже зросли, і я за них радий. Топи від нас не йшли, це були middle-менеджери», – зазначив генеральний менеджер компанії Glovo у Східній Європі та Центральній Азії Дмитро Расновський.

У мобільному додатку поки не працює пошук таксі в Україні.

Однак, через день після розголосу цієї інформації, як пише видання НВ, у компанії DiDi заперечили запуск українського сайту, а сторінки в соціальних мережах їм не належать.

«Офіційного сайту DiDi в Україні немає», – заявили в компанії.

Проте DiDi додали, що вже вивчають український ринок і націлені на розширення свого бізнесу.

Нагадаємо, що компанія Apple відкрила офіційне представництво в Україні. Відтепер компанія самотужки керуватиме доставкою та розмитненням своєї продукції. Окрім цього, Apple контролюватиме магазини офіційних дилерів техніки в Україні. Компанія планує боротися з сірим імпортом, тому магазини більше не зможуть продавати сіру продукцію.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь