Спецпроєкти

Статистика: через COVID-19 у світі 1,5 мільйона дітей втратили рідних


Центр із контролю та профілактики захворювань у США опублікував статистику щодо того, скільки дітей у світі залишилися сиротами через COVID-19.

Ще одна сторона пандемії

Дослідники проаналізували офіційну статистику смертності через COVID-19 у світі. Тому вони наголошують, що їхні результати можуть бути занижені, адже невраховані інші вагомі показники: демографічні, епідеміологічні та медичні.

З березня 2020 року до квітня 2021 року понад мільйон дітей з усього світу через COVID-19 втратили одного або двох батьків. Ще понад пів мільйони пережили втрату бабусі, дідуся чи опікуна, з якими вони мешкали.

«Нам потрібно швидко реагувати, тому що кожні 12 секунд дитина втрачає свого члена родини через COVID-19», – заявила професорка Люсі Клувер.

Майже в кожній країні частіше помирають чоловіки, ніж жінки. Найбільше дітей-сиріт через пандемію в Перу, Південній Африці, Мексиці, Бразилії, Колумбії, Ірані, США та Росії.

«Найближчими місяцями нові штами вірусу та повільний темп вакцинації у всьому світі загрожують прискорити пандемію й у без того неймовірно постраждалих країнах, унаслідок чого ще мільйони дітей стануть сиротами», – розповідає одна з авторок дослідження Джульєтт Унвін.

Науковець Сет Флаксман наголошує – сиротам потрібно надати підтримку та допомогу. Також він додає, що потрібно вакцинувати опікунів і вихователів дітей, посилити підтримку прийомним сім’ям і відкрити доступ до освіти.

«Ці 1,5 мільйона дітей стали ще одним трагічним наслідком COVID-19, який забрав 3 мільйони життів зі всього світу», – заявив Сет Флаксман.

Також пандемія COVID-19 скоротила робочі години та якісні місця працевлаштування. Через це понад 100 мільйонів людей опинилися на межі бідності.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь