Спецпроєкти

Колишня телеведуча 2+2 Кароліна Ашіон звинуватила Олександра Ткаченка в расизмі: що відповів сам міністр культури


Колишня телеведуча 2+2 Кароліна Ашіон розповіла на своїй сторінці у фейсбуці про інцидент з Олександром Ткаченком і звинуватила його в расизмі.

Докладніше за посиланням.

Що трапилося?

Кароліна Ашіон розповіла, що шість років тому вона дізналася про кастинг телеведучих на ранкове шоу на телеканалі 1+1. Дівчина на той момент працювала ведучою на каналі 2+2, що належить тому ж медіахолдингу.

«Я запитала в тоді ще генпродюсера «1+1 медіа» Олександра Ткаченка: чи могла б я взяти в ньому участь. Відповідь була карколомна: «Ви в дзеркало себе бачили? Авдиторія нашого каналу не те щоб ... Я не готовий ризикувати рейтингами…». Далі – шок, море сліз і звільнення.

Чи бачила я себе в дзеркало? Так бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для 1+1 не підійшла, на «Антоніну» (збірний образ глядача «Плюсів») не схожа», – розповідає Кароліна Ашіон.

Нещодавно дівчина зустріла Олександра Ткаченка на джазовому фестивалі Leopolisjazz і нагадала йому про той інцидент. За словами Кароліни, ось що їй відповів міністр:

«Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав? А може мені ще вибачення у Вас попросити?».

Міністр культури Олександр Ткаченко прокоментував цей інцидент:

«...Я завжди дивився й бачив (і так є дотепер) перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо. Ми були колегами впродовж років: ви як ведуча успішного каналу 2+2, а я – як гендиректор холдингу, куди цей канал входить.

Ви згадуєте період, коли хотіли перейти з 2+2 на «Плюси». Внесу невеличку ясність. Це не була моя пряма робота проводити кастинги ведучих на роботу. Прикро, що через ваше не отримання позиції на іншому каналі того самого холдингу, у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів і менеджерок у будь-якій компанії чи організації завжди був і є баланс. Я – за різноманітність, інклюзивність і бачення в різниці цінності, яку варто примножувати».

Раніше ми розповідали, що організаторів премії «Золотий глобус» звинуватили в расизмі та корупції.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь