Спецпроєкти

Кого подивитися в TikTok: рейтинг найпопулярніших тіктокерів


Усього рік-півтора тому TikTok вважали соцмережею для підлітків. Доволі швидко він перетворився на потужний медіамайданчик і на справжній інструмент збагачення. Щоправда, не в руках кожного.

Хто вони, кумири нового покоління? За що отримують мільйони доларів і світове визнання? Ми вирішили розібратися та склали топ найвідоміших тіктокерів.

Королева Тіk-Тоk. Чарлі Д’Амеліо

Мало кому вдавалося у 17 років потрапити на сторінки Forbes. Чарлі Дамеліо змогла, причому з’явилася в цьому списку за рекордно короткі строки.

Дівчина зареєструвалася в TikTok у червні 2019 року, а вже в червні 2020 мала на рахунках 4 мільйони доларів. А в грудні 2020-го Forbes дало їй ще один титул – людина року серед блогерів.

Чарлі – перша користувачка тіктоку, якій вдалося зібрати авдиторію у 100 мільйонів підписників. Для порівняння: на платформі YouTube минуло 14 років, аніж перший канал зміг набрати авдиторію у 100 мільйонів. А в цієї 17-річної дівчинки всього за рік фоловерів стало вдвічі більше, аніж у Мадонни. І майже на 400 тис. більше підписників, аніж у легендарного Елтона Джона!

Одне з найавторитетніших видань світу The New York Times назвало її правлячою королевою TikTok. І з цим неможливо не погодитись, адже наразі в Чарлі 118 мільйонів підписників і майже 10 мільярдів лайків!

У профілі – короткі ролики із середньою тривалістю 15 секунд. Переглядів – щонайменше по 20 мільйонів кожний.

У 90% своїх публікацій вона просто танцює: пластично, невимушено та спритно. І що дуже важливо, кожен її рух легко повторити. Що й роблять сотні тисяч підлітків з усього світу. Мабуть тому ролики Чарлі миттєво стають вірусними.

Сама дівчина переконує: у тіктоці вона почала робити те, що робила все своє життя – танцювати. А як досягла такого шаленого успіху – цього досі не усвідомлює.

Чарлі народилась у звичайній американській родині, має сестру. За порадами щодо блогу вона часто звертається до батьків. Як і всі 17-річні, Чарлі вчиться, виконує хатню роботу та має свої обов’язки в родині.

Чарлі вже була в першому ряду на Паризькому тижні моди для Prada, знайома з багатьма світовими зірками, знімалась у рекламі й навіть стала обличчям однієї з торгових марок. Але переконує: ця популярність ніколи не була головною метою життя. І стверджує, що, попри все, завжди зніматиме відео. Навіть якщо залишиться лише 100 замість 100 млн підписників.

Руйнівник міфів. Хабі Лейм

Найгучніше відкриття року у TikTok: Хабі Лейм. Блискавичний, приголомшливий успіх, якому може позаздрити будь-хто.

Ще кілька місяців тому в трійці лідерів тіктоку були зовсім інші інтернет-знаменитості. Але він блискавично витіснив із другого місця красуню Едісон Рей. Такими темпами він невдовзі забере першість і в Чарлі Д’Амеліо.

21-річний Хабі живе в Італії. Він знімає вірусні відео на кшталт ліпсинків. Головний сенс його коротких роликів – висміювання лайфхаків: інколи справжніх, інколи вигаданих. Фішка Хабі – мінімум міміки й емоцій, усе без слів.

Має 88 мільйонів підписників і більш ніж мільярд лайків.

Про свою родину й особисте життя не розповідає. Але є інформація, що Хабі має багато братів і сестер. Скільки заробляє на своєму успіху – теж приховує.

Красуня, яка зводить із розуму. Едісон Рей

Найбільш високооплачувана зірка ТіkТоk за версією Forbes. У 2020-му році її прибуток становив 5 мільйонів доларів.

21-річна Едісон Рей (справжнє прізвище Істерлінг) має майже 82 мільйони фоловерів і понад 5 мільярдів лайків.

Як і Чарлі Д’Амеліо, захопила серця мільйонів своїми танцями. Щоправда, на відміну від Чарлі, її танці запальніші, чуттєвіші й інколи дуже еротичні.

А починалося все з короткого ролика у 2019-му році. 19-річна Едісон Рей у капелюсі ковбоя й під звуки гітари заспівала простеньку пісеньку та набрала 19 мільйонів переглядів і більш ніж 3 мільйони лайків. Щоправда, після цього популярність набирала оберти не так шалено: справа зрушилася з місця аж у листопаді того ж року. Простеньке відео, де вона танцює в коридорі з мамою, принесло Едісон шість із половиною мільйонів лайків.

Едісон Рей танцює професійно, використовує елементи денсхола, тверка та стріп-пластики. Окрім цього, Едінос надзвичайно приваблива, тому має буквально армії прихильників.

Як і Чарлі, Едісон народилася у звичайній родині: мама – інженерка та фотографка, а про батька інформації дуже мало. Має двох братів. Частенько Едісон викладає у ТіkТоk спільні ролики з батьками й братами. Вони живуть усі разом у власному будинку в Лос-Анджелесі.

Головний фокусник TikTok. Зак Кінг

Зак Кінг. 31 рік. І він кардинально відрізняється від лідерок цього тіктокерського чарту. Ніяких танців і кокетства. Гумор, невимушеність і винахідливість.

Зак Кінг був самодостатнім та успішним задовго до ТіkТоk. Коли Чарлі Далтон і Едісон Рейн ще навіть і не мріяли про славу, Кінга вже знали як геніального відеомонтажера і… трішки фокусника. На платформі Vine та YouTube він викладав шестисекундні ролики, у яких руйнував будь-які закони фізики, пояснюючи це цифровою спритністю рук.

А згодом переніс ці ролики й у тікток. Його відео відрізняються від трохи однотипного контенту мережі. Цим він найбільше й приваблює фоловерів. Наразі Зак має 62 мільйони підписників і 772 мільйони лайків.

Кінг – сором’язливий чоловік із мільйонними заробітками, який переконує: будь-хто може повторити його успіх. Тільки за єдиної умови – якщо невтомно трудитиметься.

Зірка українського тіктоку. Яна Дога

Несправедливо було б співати дифірамби тільки світовим тіктокерам, адже в Україні теж є свої зірки.

Лідерство українського тіктоку в Яни Довгої – майже 11 мільйонів підписників і 159 мільйонів лайків. Це 26-річна дівчина родом із містечка Ізмаїла на Одещині, а тепер уже киянка. Вона бере щирістю та гумором із підписом «Ваша щира Яна Дога». І саме ці якості й принесли Яні запаморочливий успіх.

Вона високооплачувана блогерка, мільйонниця в інстаграмі, на яку полюють десятки рекламодавців. Власне, ТіkТоk став побічним ефектом її популярності в інстаграмі. Але саме на нього вона зробила головну ставку та скерувала всю свою енергію й креатив.

Основний контент – соціалка та пранки. Головний партнер Яни in crime – чоловік Славік. Ідеї для нових роликів часто підкидають і самі підписники в коментарях.

Усього за два роки Яна перетнула позначку у 10 мільйонів підписників. Найближчі плани дівчини – музична кар’єра, зокрема треки власного виробництва.

Королева українського тіктоку. Влада Гармаш

Не знаємо, хто коронував Владу Гармаш, але саме так вона себе й описує у своєму профілі. Від Яни відстає на 3 мільйони підписників. Зараз має 6,9 мільйонів і 106 мільйонів лайків.

25-річна Влада почала свою тіктокерську кар’єру з надзвичайно популярних у 2019 році б’юті-роликів, але на досягнутому не зупинилася.

Дівчина пройшла курси візажу й почала проводити онлайн-уроки з основ гарного макіяжу з усього світу. Але з часом знову перепрофілювалася: дівчина відкрила курси з просування ТіkТоk і відеомонтажу на телефоні.

Головна авдиторія Влади – жінки. Дівчина переконує, що вона експертка з найбільшою кількістю кейсів і з нею жінки заробляють у ТіkТоk. Що ж, принаймні одна точно – вона сама.

Ви скажете, кожному з цих тіктокерів просто пощастило. Що ж, з цим важко сперечатися. Та очевидно: коли вони схопили фортуну за хвіст, не розслабилися, а почали невпинно працювати. Щодня та щохвилини. І, до речі, доки ми писали цю статтю, цілком імовірно, що кількість підписників богів тіктоку зросла ще на кілька десятків тисяч.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь