Спецпроєкти

У Будапешті на стінах будинків малюють мурали, які очищають повітря


У межах проєкту «Міський ліс» у Будапешті художники малюють мурали на стінах будинку, які очищають повітря.

Про це пише Euronews.

Як вигляд мають ці мурали?

Над проєктом працює команда Neopaint Works. Стріт-арт художники малюють дерева на стінах будинків, які дуже схожі на живі.

Такий стріт-арт очищає повітря. Це працює так: художники використовують спеціальну фотокаталітичну фарбу. Під впливом сонячних променів пігменти у фарбі активізуються й поглинають із повітря шкідливі речовини та, перетворюючи їх на безпечні нітрати, випаровують.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Neopaint Works (@neopaintworks)

Наприклад, площа однієї роботи 500 гектарів, вона здатна очистити повітря як 500 дерев.

Проєкт «Міський ліс» прагне привернути увагу суспільства та уряду до нестачі скверів, парків і зелених зон у місті.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Neopaint Works (@neopaintworks)

Раніше ми розповідали історію художника Сергія Єроха, який брав участь у Революції Гідності, переїхав до США та розклеює саморобні постери з ню-фото.

Його портфоліо представлено світлинами дивакуватих людей на різноманітних андеграундних рейвах Нью-Йорка. В об’єктив його камери потрапляють психоделічні персонажі, фрики та просто ті, хто не бояться яскраво себе представити публіці. Усі вони нагадують героїв фільмів Слави Цукермана чи Гаспара Ное.

Також ми розповідали, що у 2016 році Лія та Андрій Достлєви розпочали проєкт Licking War Wounds, суть якого полягала в тому, що вони лизатимуть соляну лампу.

Упродовж п’яти років художники лизали лампу й робили фото прогресу раз на тиждень. Загалом вийшло 240 фотокарток лампи у формі танку, яка постійно зменшувалася.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь