Спецпроєкти

«Потерпін від усього»: під Верховною Радою відбулася акція на підтримку легалізації медичного канабісу


Під Верховною Радою відбулася акція на підтримку легалізації медичного канабісу.

Про це пише УНІАН.

«Потерпін від усього»

Учасники принесли великі пігулки, де було написано «Потерпін від глаукоми», «Потерпін від епілепсії», «Потерпін від наслідків хіміотерапії», «Потерпін від усього» та інші.

Ці заклики – символ багаторічного очікування пацієнтів на ефективні знеболювальні ліки на основі медичного канабісу.

«Учасники акції роками очікують ухвалення законопроєкту про легалізацію медичного канабісу, а в цей час вимушені ставати контрабандистами, щоб придбати за кордоном ліки на основі медичного канабісу, які в Україні на сьогодні є поза законом», – зазначають у виданні УНІАН.

Мітингувальники вимагають від ради ухвалити законопроєкт про легалізацію медичного канабісу №5596.

Уже сьогодні о 16:00 розпочалося позачергове засідання парламенту, де голосуватимуть за низку законопроєктів, зокрема й за легалізацію медичного канабісу.

Ми розповідали, чим корисний медичний канабіс і що ним лікують. У легалізації є багато прихильників і багато противників.

Марихуана містить дві головні речовини (усього там може бути понад 500). Тетрагідраканабінол, або ТГК, відповідає за зміну свідомості. Канабідіол, або КБД, на свідомість майже не впливає, натомість має заспокійливі та знеболювальні властивості.

Медичний канабіс від немедичного відрізняє його дія. Медичний не повинен викликати ейфорію або змінювати свідомість, натомість він має терапевтичний ефект.

Для різних захворювань потрібні різні рівні ТГК. Препарати з потрібними пропорціями прописують лікарі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь