Спецпроєкти

З 21 липня в Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти COVID-19


В Україні розпочався п’ятий етап вакцинації проти COVID-19, вакцинуватися можуть всі охочі віком від 18 років.

Про це повідомляє МОЗ.

Як записатися на вакцинацію?

Від сьогодні перестає працювати запис у лист очікування на вакцинацію в Дії. На щеплення можна записатися безпосередньо в пункт щеплення або в центр масової вакцинації у вашому регіоні.

Контакти та адреси всіх пунктів щеплення можна перевірити за посиланням. Також можна записатися за номером контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19.

Люди, які не можуть самостійно пересуватися, мають можливість викликати мобільну бригаду додому за телефоном 0 800 60 20 19 або через сімейного лікаря.

Якщо ви працюєте в галузі охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, або ж ви військовий чи працівник державних органів влади, для запису на вакцинацію потрібно звернутися до роботодавця. Далі ваш керівник контактує з регіональним координатором. Вас вакцинують за місцем роботи.

Колективи з понад 50 працівниками можуть викликати мобільну бригаду в офіс. Для вакцинації на роботі потрібно підготуватися.

Наразі в Україні є доступними такі вакцини Comirnaty / Pfizer-BioNTech, CoronaVac / Sinovac Biotech, AstraZeneca (Covishield, SKBio) та Moderna.

Вакцинуватися можуть:

  • усі охочі від 18 років;
  • іноземці, які мають посвідку на постійне проживання в Україні;
  • особи, які подалися на статус біженця в Україні або вже мають цей статус.

Якщо вам відмовляють у вакцинації через нестачу вакцин, потрібно звернутися до Департаменту охорони здоров’я ОДА/КМДА за цими контактами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь