Спецпроєкти

Акторка Скарлетт Йоганссон подала в суд на Disney через прем’єру «Чорної вдови» у кінотеатрах і на стримінгу Disney+


Акторка Скарлетт Йоганссон подала позов до Верховного суду Лос-Анджелеса на кінокомпанію Disney через одночасну прем’єру «Чорної вдови» у кінотеатрах і на стримінгу Disney+.

Про це пише The Wall Street Journal.

Що сталося?

На думку акторки, одночасна прем’єра «Чорної вдови» у кінотеатрах і на стримінгу Disney+ порушила умови її контракту.

За домовленістю гонорар акторки залежав від касових зборів у кінотеатрах і не включав показ на стримінговій платформі. У контракті з Marvel Entertainment ішлося лише про ексклюзивний прокат «Чорної вдови» у кінотеатрах.

За тиждень прем’єри в кінотеатрах США та Канади фільм зібрав 80 мільйонів доларів, а за наступний тиждень – лише 26 мільйонів. У Національній асоціації власників кінотеатрів США заявили, що такий різкий спад прибутку пов’язаний з одночасною прем’єрою фільму на стримінгу Disney+.

У виданні The Wall Street Journal оцінюють не виплачений акторці гонорар у 50 мільйонів доларів.

У Disney заявили, що умови контракту порушені не були, і додають: прем’єра на стримінгу принесла акторці додаткову компенсацію у 20 мільйонів доларів, яку вона вже отримала.

«Позов Йоганссон особливо сумний і прикрий своєю бездушною зневагою до жахливих і тривалих глобальних наслідків пандемії», – додали у Disney.

Умови контракту обговорювали представники акторки ще у 2019 році. У Marvel головний юрист стверджував, що якщо прем’єра фільму відбудеться зі змінами, то вони ще раз обговорять умови з акторкою, адже «в угоду входять кілька (дуже великих) бонусів, заснованих на касових зборах».

Проте у своєму позові Йоганссон додає, що, попри спроби її представників зв’язатися з Disney та Marvel після інформації про одночасну прем’єру, у компаніях їй не відповіли.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь