Спецпроєкти

Суд скасував вирок у справі зґвалтування відомому коміку Біллу Косбі: він став першим ув’язненим у період #MeToo


Суд у США скасував вирок у справі про зґвалтування відомому коміку Біллу Косбі.

Про це пише CNBC.

Що відомо про цю справу?

Проти Білла Косбі звинувачення висунули близько 60 жінок. Проте через термін давності до суду потрапила лише одна справа. Співробітниця університету Темпл Андреа Констанді стверджувала, що у 2004 році Білл Косбі накачав її наркотиками та тричі зґвалтував у своєму будинку у Філадельфії.

У 2017 році відбувся перший процес проти коміка. Проте тоді суд присяжних не зміг винести вирок. У вересні 2018 року Білла Косбі засудили до ув’язнення від 3 до 10 років.

Тоді Білл Косбі став першою знаменитістю, яку засудили за злочини сексуального характеру в епоху #MeToo.

Чому суд скасував цей вирок?

Верховний суд американського штату Пенсільванія скасував вирок у справі про зґвалтування 83-річному коміку Біллу Косбі, і за рішенням суду незабаром його звільнять з-під варти.

Як йдеться в документах суду, угода з прокурором позбавила змоги висунути Косбі звинувачення. Нова постанова в законодавстві США забороняє повторно розглядати цю справу. Поки що не відомо, чи буде прокуратура оскаржувати це рішення.

Як зазначає Associated Press, скачування цього вироку може примусити прокурорів не притягувати до відповідальності фігурантів інших подібних справ.

Раніше ми розповідали про найгучніший скандал із домаганнями та про справу Вайнштейна.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь