Спецпроєкти

В Аргентині дозволили вказувати у паспорті стать «Х»: розповідаємо, чому це важливо


Президент країни Альберто Фернандес підписав закон, який дозволяє вказувати у паспорті, що посвідчує особу, не лише жіночу або чоловічу стать, але й «Х» стать.

Про це пише DW.

Чому це важливо?

Аргентина стала першою країною в Латинській Америці, де дозволили вказувати «Х» стать у паспорті. Раніше це запровадили в Австралії, Індії, Канаді, Мальті, Німеччині, Непалі та Новій Зеландії.

Законопроєкт підписали 21 липня. Перші три документи із вказаною статтю «Х» вручив безпосередньо президент Аргентини Альберто Фернандес.

Він сказав, що зовсім не важливо, якої сексуальної орієнтації, гендеру чи статі є громадяни країни, натомість важливо, що вони вчаться або працюють, вакцинуються, платять податки.

«Є інші ідентичності, крім чоловічої чи жіночої, і ми повинні їх поважати. Вони завжди існували, просто раніше це було приховано. Замовчуючи ці питання, ми позбавляємо щастя мільйонів людей, позбавляємо їх можливості бути щасливими», – додав Фернандес.

Вказувати «Х» стать зможуть усі, хто не визначає свою гендерну приналежність до жіночої чи чоловічої, зокрема небінарні, інтерсекс- чи трансгендерні люди.

В Аргентині доволі розвинуте законодавство щодо прав і свобод ЛГБТ-спільноти. З 2010 року там дозволені одностатеві шлюби.

Нагадаємо, що цьогоріч щонайменше 163 відкритих представників ЛГБТ-спільноти беруть участь в Олімпійських іграх у Токіо.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь